No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Brány do čarovného rozprávkového sveta sa opäť otvorili po dvoch rokoch

Zdroj: H. Struhárová, Mikroregión Rimava a Rimavica

VYŠNÝ SKÁLNIK - Po dvoch rokoch pauzy kvôli pandémii sa prvú júlovú nedeľu (3. 7.) opäť mohli otvoriť brány do čarovného rozprávkového sveta plného rôznych úloh a nástrah. Podujatie venované všetkým malým i veľkým deťom pod názvom Cesta rozprávkovým lesom sa uskutočnilo už po osemnásty raz.

Ako uviedla Henrieta Struhárová, manažérka Mikroregiónu Rimava a Rimavica, horúce nedeľné počasie rozprávkychtivých milovníkov neodradilo, a tak sa opäť účasť na tomto podujatí vo Vyšnom Skálniku vyšplhala na viac ako tisíc návštevníkov.

Článok pokračuje pod reklamou


"Trasa vedúca popri rybníku, popod horu, cez lúku, lesom, končiac opäť nad rybníkom, preverila vytrvalosť, fyzickú kondíciu a odhodlanosť zdolať rôzne úlohy na stanovištiach. Na návštevníkov čakali rôzne rozprávky, medzi ktorými nechýbali ani tie od nášho najznámejšieho rozprávkara regiónu - P. E. Dobšinského," priblížila.

Každé dieťa, ktoré prešlo rozprávkovou bránou, dostalo rozprávkovú knižku, do ktorej si mohli zbierať pečiatky za splnenie úloh na jednotlivých stanovištiach. "Až po prejdení celej trasy a nazbieraní všetkých pečiatok do rozprávkovej knižky dostali v cieli od malej milej sliepočky, nezbednej líšky či ostražitého gazdu balíček plný sladkostí."

Niektoré stanovištia opäť zdobili kulisy, ktoré vytvorili žiaci druhého stupňa základných škôl a ich učitelia z Rimavskej Bane, Hrachova a Oždian vo výtvarných súťažiach z predchádzajúcich rokov. "Nechýbala ani šikovnosť a fantázia jednotlivcov, ktorú pretavili do svojich stanovíšť. Ako sa hovorí, fantázii sa medze nekladú a tu sa to skutočne potvrdilo," uviedla.

Na malého i veľkého návštevníka čakali rozprávky ako Zlatá priadka, Snehulienka a 7 trpaslíkov, Radúz a Ľudmila, Trojruža, Zlatovláska, Ako išlo vajce na vandrovku, Múdry chlapec, Soľ nad zlato, O drakoch a princeznách, Nebojsa a Včielka Maja. Zbieranie pečiatok do rozprávkovej knižky bola výzva a zážitok pre mnohé deti, ale aj rodičia sa statočne popasovali s danými úlohami. "Nechýbala ani cukrová vata, sladké palacinky, varená kukurica či výborný guláš. Maľovanie na tvár, vozenie na koníkoch, lukostreľba boli doplňujúcimi atrakciami na podujatí."

Mikroregión Rimava a Rimavica organizuje toto podujatie pre radosť všetkých návštevníkov, no hlavne pre žiariace očká tých najmenších. "Veľké poďakovanie patrí všetkým 100 dobrovoľníkom, ktorí svojím voľným časom a kreativitou prispeli ku detskému dobrodružstvu Cestou rozprávkovým lesom," zhrnula Struhárová.

Článok pokračuje pod reklamou


18. ročník Cesty rozprávkovým lesom aj tento rok pripravili obce patriace do Mikroregiónu Rimava a Rimavica, ako i občianske združenia OZ Teriakovčan a OZ SOLENIA. Zapojila sa aj Základná škola Sama Vozára z Hrachova a Základná škola Juraja Palkoviča z Rimavskej Bane.

"Veľké poďakovanie patrí všetkým obciam, občianskym združeniam a dobrovoľníkom, ktorí pomohli zorganizovať túto úžasnú akciu pre našich najmenších. Veľmi si vážime aj podporu, ktorú nám poskytli Norbert Keľo, KEĽO A SYNOVIA s.r.o. Veľké Teriakovce, Urbársko – pozemkové spoločenstvo Vyšný Skálnik, Sunny Hill Ranch Hrnčiarska Ves – František Ptáček, Lukostrelecký klub Bašta Rimavská Sobota, Vladimír Krnáč Veľký Krtíš, Pekáreň Halič, Pavol Budovec Rimavské Zalužany a Slovenský Červený kríž Rimavská Sobota. Všetkým vám veľmi pekne ďakujeme, pretože bez vás by to nešlo. A veľké poďakovanie patrí aj návštevníkom, ktorí sa zúčastnili podujatia, pretože bez nich by to nešlo tiež," zhrnula.

Organizátori podujatia veria, že sa návštevníkom páčilo a naplnili ich očakávania. „Ak sa vám páčilo, povedzte to iným, ak nie, povedzte to nám. Tak snáď sa opäť o rok uvidíme na ceste rozprávkovým lesom," uzavrela Struhárová z Mikroregiónu Rimava a Rimavica.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross