No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Čaká nás víkend plný osláv a koncertov. Niektoré sa začínajú už dnes večer. Kam sa vyberiete vy?

20. augusta 2021 | | | | |  | 

Pracovný týždeň je už za nami, opäť na väčšinu z nás čakajú dva dni voľna. Ak ešte nemáte program a chcete víkend stráviť aktívne, vyberte sa napríklad na jednu z akcií z nášho prehľadu. Niektoré z nich sa začínajú už dnes.

Dni mesta Hnúšťa

Okrem skvelých večerných koncertov si pre vás mesto Hnúšťa pripravilo i detské predstavenia s množstvom sprievodných akcií. Dnes o 15:00 ožije mestský park, kde si môžete pozrieť detské vystúpenie PACI PAC a o 16:30 detské divadelné predstavenie Medovníkový domček. O 19:30 sa začnú večerné hudobné koncerty.

Vystúpi Katka Knechtová či Kabát Revival a návštevníci zažijú aj Twentyfive Expres párty, ktorá potrvá až do 2:00 rána.

Článok pokračuje pod reklamou



Deň mesta Revúca

Veľkú augustovú zábavu na sobotu 21. augusta avizovalo aj mesto Revúca. Program odštartuje o 9:30 a nabitý bude až do 23:30. Zažiť môžete dopoludňajšie zábavné aktivity pre rodiny s deťmi (zatancuj si s bábkami, urobme si pesničku, tvoríme mapu nášho mesta), podvečerný pochod mestom – sprievod s veľkými bábkami a bubnovou show, a taktiež večerné koncerty na futbalovom štadióne.

Vystúpi hudobná skupina ELÁN TRIBUTE, slovenská stálica HEX a revúcka hudobná legenda METALENA.

Mesto Revúca a Mestské kultúrne stredisko  usporiadajú DEŇ MESTA

Jednou stopou do lesíka

Tento víkend sa bude konať už šiesty ročník stretnutia motorkárov v Lesíku pri Rimavských Zalužanoch. Akcia Jednou stopou do Lesíka je súkromné stretnutie motorkárov, priaznivcov motocyklov a všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí sú na akcii vítaní.

Na obrázku môže byť ‎text, v ktorom sa píše „‎JEDNOU STOPOU DO LESIKA ة 2612ി 21.8.2021 HRANICA MOTORSCREAM PROJECT THE TOONES PEXESO- PSEUDOSAPIENS SLICE OF BREAD 48.4968372N 360697E‎“‎

Maratón dobrej vôle v Rimavskej Sobote

Už zajtra sa môžete zapojiť do Maratónu dobrej vôle. Namiesto vytrénovaných nôh si ale pripravte vaše šikovné ruky. Na tomto maratóne sa totiž nebehá, ale pletie a háčkuje. A všetko pre dobrú vec.

„Ide o dobročinnú akciu, ktorej sa zúčastňujú ženy z rôznych kútov Slovenska. Tie buď pošlú hotové deky, ktoré doma ručne vytvorili – pre deti alebo dospelých, alebo priamo v mieste Maratónu tvoria háčkované, pletené štvorce, ktoré zháčkovávajú alebo zošívajú a vytvárajú deky,“ vysvetlila Daniela Köbölová, ktorá akciu v Rimavskej Sobote koordinuje. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Gemerský folklórny festival REJDOVÁ

Po minuloročnej prestávke v súvislosti s pandémiou sa jeden z najväčších festivalov Košického kraja vracia do programu letných podujatí. Gemerský folklórny festival Rejdová, ktorý organizuje župné Gemerské osvetové stredisko v Rožňave a obec Rejdová, už po 47. krát predstaví to najlepšie zo slovenského folklóru a tradičných remesiel.

Trojdňový program sa odohrá na malej scéne priamo v centre obce, čiže na Pľacu, ako toto miesto nazývajú domáci obyvatelia. Viac o programe sa dočítate na tomto odkaze.

Na obrázku môže byť 2 ľudia, stojaci ľudia a text

Detské predstavenie v Mestskej záhrade

V nedeľu 22. augusta o 17.00 hod. v Mestskej záhrade pokračuje Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota a Občianske združenie Oxymoron v ich Rozprávkových prázdninách pre najmenších činoherným i bábkovým predstavením s pesničkami TRI ROZPRÁVKY.

Bábkový sprievodca Pipo deťom postupne predstavoví rôzne typy bábok, ako vznikli a aké sú rozdiely v ich vodení. Potom divadlo Harry Teater s jednotlivými typmi bábok odohrá rozprávky Zvedavá princezná, Princezná a drak, Popletená maňuška. Vstup je zdarma. V prípade nepriaznivého počasia bude divadlo presunuté do Domu kultúry.

Na obrázku môže byť 1 osoba, stojaca osoba a text

SUP RACE 2021 na Teplom Vrchu

Tento víkend sa môžete ísť pozrieť na 4. ročník paddleboardových pretekov na Teplom Vrchu. Svoje sily, rýchlosť a stabilitu na paddleboardoch si zmerajú súťažiaci počas oboch víkendových dní v rôznych kategóriách. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Podrečiansky športový festival

Petang, bedminton či volejbal. Aj tieto športy budú súčasťou sobotného (21. 8.) tretieho ročníka Podrečianskeho športového festivalu. V tamojšom športovom areáli sa od rána rozbehne akcia plná pohybu, zábavy a zdravého životného štýlu. Akcia o 9:00 hod. odštartuje 26. ročníkom volejbalového turnaja o pohár starostu obce.

Viac o ďalšom programe si prečítate v tomto článku nášho partnerského webu Novohradské.sk.

Offroad Tisovec 2021

Tento víkend sa uskutoční aj akcia Offroad Tisovec 2021. Zraz priaznivcov áut však bude bez divákov, užijú si ho len registrovaní účastníci.

Rodinný deň v Tornali

Náš tip na posledné podujatie sa týka Tornale. V sobotu 21. 8. od 11:00 sa tam v Zoltánovej záhrade (mestský park) uskutoční podujatie Rodinný deň. Sľubuje množstvo programov pre celú rodinu.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross