No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Čitateľský maratón v Knižnici Mateja Hrebendu a pamätnej izbe P. Dobšinského

19. mája 2011 |  | | |

V Knižnici Mateja Hrebendu (KMH) v Rimavskej Sobote by sa koncom mesiaca mali prekonávať Guinessove rekordy. Do šesťhodinového maratónu sa zapoja žiaci 1. až 8. ročníka Základnej školy  P. K. Hostinského a P. Dobšinského. Ako pre Rimava.sk uviedla učiteľka Základnej školy P. K. Hostinského Anna Veľochová, spolu so žiakmi sa opäť pokúsia prekonať minuloročný rekord vo verejnom čítaní, tentokrát v knižnici. Čitateľský maratón sa bude konať v utorok, 31. mája od 9.00 do 15.00 hod. Čítať sa bude v 13. komnate v KMH, a priamo na ZŠ. P. Dobšinského v pamätnej izbe Pavla Dobšinského. Svedkom pokusu o rekord bude Katarína Zsélyiová z Mestského kultúrneho strediska.

Ako pre Rimava.sk uviedla Janka Pósová z oddelenia literatúry pre deti a mládež, v tomto roku sa maratón koná v knižnici prvýkrát.  "Deti budú prichádzať do knižnice po polhodinových intervaloch. Žiaci prvého stupňa budú čítať knižku od Petra Gajdošíka :  Zverinec na siedmom poschodí. Druhý stupeň tiež knižku od slovenského autora Gabriely Futovej: Poškoláci," hovorí Pósová. Ako dodáva, každý bude čítať jednu stranu.

Projekt vznikol s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Realizuje sa 6-hodinovým čitateľským maratónom, do ktorého sú zapojené deti z celého Slovenska. Krstnou mamou projektu je Oľga Feldeková. Vlani sa do čítania celkovo zapojilo 21 234 detí vo veku od 6 do 15 rokov. Čítalo sa na 139 miestach v 81 mestách  Slovenska.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross