No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Ďakovné listy a cenu primátorky Tisovca si prevzalo niekoľko osobností mesta. Cenu mesta získala knižnica

12. júla 2022 | | |  | 

TISOVEC – Niekoľko osobností mesta si v uplynulých dňoch na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva prevzalo ocenenia, ktoré získali za svoju záslužnú prácu či reprezentovanie mesta. Odovzdala im ich primátorka Irena Milecová.

Odovzdávanie ocenení bolo súčasťou osláv Dní mesta. Cena mesta Tisovec bola udelená Mestskej knižnici A. H. Škultétyho v Tisovci pri príležitosti 180. výročia založenia za poskytovanie kvalitných knižnično-informačných služieb a organizáciu kultúrnych aktivít, ktoré prispievajú k rozvoju mestskej kultúry a šíreniu dobrého mena mesta Tisovec.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej uviedol na oficiálnej webovej stránke mesta Michal Stejskal, vedúci oddelenia kultúry a športu na mestskom úrade, niekoľko osobností si prevzalo aj Cenu primátorky mesta. „Pán Štefan Mede získal Cenu primátorky mesta za nezištný čin ľudskosti a za spoločensky významnú a pre človeka prospešnú činnosť v podobe darcovstva krvi. Pán Arthur Ciepielski získal Cenu primátorky mesta za rozvíjanie medziľudských vzťahov a za verejnoprospešnú činnosť v prospech mesta,“ uviedol Michal Stejskal.

Cenu primátorky mesta pri príležitosti významného životného jubilea za dlhoročnú aktívnu činnosť v Mužskom spevokole Sama Daxnera si prevzal Ján Dianiška. Jaroslava Hrušková získala Cenu primátorky mesta za dlhoročnú a aktívnu prácu v meste a v prospech mesta, za zodpovedný a aktívny prístup k plneniu povinností.

Ivan Kriška si v mene Občianskeho združenia Pomocnica prebral Cenu primátorky mesta za verejnoprospešnú činnosť, ľudskosť, obetavosť, pomoc v prospech obyvateľov mesta Tisovec a širšieho regiónu.

„Primátorka mesta Tisovec udelila Cenu primátorky mesta rodine Dianiškovej za úspešné pôsobenie pre rozvoj regiónu a mesta Tisovec v agroturistike, za rozvoj zamestnanosti v regióne a za verejnoprospešné aktivity v meste Tisovec,“ informoval ďalej Michal Stejskal.

Primátorka odovzdala aj niekoľko ďakovných listov. Jeden z nich putoval do rúk Eleny Belicovej za ochotu dobrovoľne a nezištne pomáhať mestu Tisovec a jeho obyvateľom. Magdaléna Juneková bola ocenená Ďakovným listom za dlhoročnú prácu, zodpovednosť, ochotu, obetavosť a zavádzanie princípov zdravej výživy do školského stravovania.

„Pani Júlia Hodoňová bola ocenená Ďakovným listom za aktívnu pedagogickú prácu a vedenie materskej školy, za prínos a úspechy dosiahnuté vo výchove a vzdelávaní detí predškolského veku. Pán Július Krajči bol ocenený Ďakovným listom za dlhoročnú aktívnu prácu na pôde základnej školy, za vytváranie motivujúceho prostredia pre žiakov i pedagógov,“ menoval ďalej vedúci oddelenia kultúry a športu.

Ďakovnými listami boli ocenení aj Jana Janeková a Milan Matucha za výchovu a rozvoj talentovaných mladých ľudí, za úspešnú reprezentáciu školy a mesta Tisovec na hudobných súťažiach.

Lýdia Krišková si Ďakovný list prevzala za dlhoročnú svedomitú pedagogickú prácu v školskom internáte, za prínos v oblasti výchovy, vedenie študentov k hodnotám dôležitých pre ich rozvoj. Ďakovný list za dobrovoľnícku prácu a záslužnú činnosť pri záchrane majetku a životov obyvateľov Tisovca i jeho okolia bol udelený Radomírovi Sekáčovi.

„Pán Peter Rukavica bol ocenený Ďakovným listom za aktívnu prácu v zborovom speve a reprezentáciu mesta Tisovec doma i v zahraničí. Pán Ivan Ondrejka je ocenený Ďakovným listom za zodpovedný a príkladný postoj a vzťah ku zvereným a obhospodarovaným lesom pre nasledujúce generácie,“ doplnil Michal Stejskal.

ĎALŠIE SPRÁVY Z REGIÓNU


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross