No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Deň detí oslávia aj vo Fiľakove, takýto je program

1. júna 2022 | | |  | 
Zdroj: Pixabay.com

FIĽAKOVO - Prvý júnový víkend pozýva Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove deti a ich rodičov do mestského parku. 4. júna 2022 od 10:00 hod. si deti aj dospelí budú môcť vychutnať obvyklý pestrý program s bohatými sprievodnými aktivitami pri príležitosti Dňa detí.

Vďaka miestnym materským a základným školám, ako aj  47. Skautskému zboru Štefana Koháryho vo Fiľakove, si deti môžu vyskúšať svoje zručnosti a kreativitu, zúčastniť sa rôznych súťažných hier a remeselných aktivít.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej informovalo Mestské kultúrne stredisko Fiľakovo, vystúpia súbory pôsobiace pod MsKS: Bábkové divadlo MeseFigurák predstaví interaktívne rozprávky, na pódiu vystúpi spevácka skupina Foncsik a detský folklórny súbor Jánošík. Predstaví sa Tanečná škola Mona Deja-Vu zo Šalgotarjánu.

Najmenšie deti a ich rodičia sa môžu zúčastniť na programe Csemadoku a Cseperedő pod názvom „Kolísanie“. V rámci projektu Letné divadielkovanie divadelný súbor Kuttyomfitty Társulat poteší publikum s tanečno- rozprávkovou hrou, Mestské divadlo Trenčín zas s kostýmovým predstavením. Vďaka Policajnému zboru – OO Fiľakovo a OR Lučenec – sa návštevníci budú môcť zblízka zoznámiť s policajným výstrojom, autom a motorom.

"Žiaci z odboru kynológie Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy v Lučenci pod vedením učiteľky predvedú ukážky práce so psom. Dobrovoľný hasičský zbor mesta Fiľakovo pripravuje zaujímavý program, počas ktorého budú účastníci svedkami skutočného hasičského zásahu, a na záver podujatia bude pre deti pripravená zábavná penová párty," uviedla Andrea Illés Kósik, riaditeľka MsKS Fiľakovo.

Ako ďalej uviedla, súčasťou podujatia sú aj ďalšie celodenné aktivity, napríklad maľovanie na tvár vďaka Komunitnému centru Fiľakovo, lukostreľba s OZ Fiľakovskí vlci, skákací hrad, lezecká stena a detský ostrovček. V parku bude aj jarmok s predajcami detských hračiek, balónov, cukrovej vaty a občerstvenia. Podujatie sa realizuje v spolupráci so šestnástimi partnermi.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross