No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Deti vymenili postieľky za spacáky a strávili dobrodružnú noc v knižnici

27. marca 2010 |  | |

V rimavskosobotskej knižnici Mateja Hrebendu sa včera svietilo dlho do noci. Po tom, ako sa brány historickej budovy knižnice pre bežných čitateľov zavreli, začala pre štrnásť detí (nielen) z Rimavskej Soboty tajomná a dobrodružná Noc s Andersenom. Chlapci i dievčatá vymenili svoje postieľky za spacáky a nocovali v Trinástej komnate, medzi rozprávkami ukrytými v knižničných regáloch detského oddelenia. To však až po pestrom programe, ktorý pre ne pripravili pracovníčky knižnice Jana Pósová a Stanislava Hriňová.

Noc s Andersenom je podujatie, ktoré prvýkrát zorganizovali české knižnice, myšlienka sa ale ujala v mnohých slovenských mestách. Rimavskosobotská knižnica sa do akcie včera zapojila po prvýkrát. „Chceli sme deti aj takýmto netradičným spôsobom na chvíľku dostať od počítačov a prilákať ich do knižnice, pripraviť pre ne zaujímavý program a noc plnú dobrodružstiev,“ povedala pre Rimava.sk Jana Pósová, zatiaľ čo deti usilovne pracovali na veľkom kreslenom pozdrave. Okrem toho na nich počas večera čakalo hľadanie čarodejnej knihy, prechádzka rozprávkovou krajinou, lampiónový sprievod, pyžamová párty, dračia pizza, babkine buchty na dobrú noc a samozrejme mnoho rozprávok.

Ako pre Rimava.sk pracovníčky knižnice prezradili, program pripravovali približne dva týždne. Zaujal všetkých, od najmenšieho účastníka – štvorročného Kornela, až po tých najstarších – dvanásťročných. „Myslím si, že akcia sa vydarila viac, ako sme očakávali,“ zhodnotila Stanislava Hriňová a dodala, že aj o rok Noc s Andersenom určite zopakujú.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross