No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Dni mesta budú oslavovať aj v Hnúšti, vystúpi Smokie Revival či rockové skupiny

9. mája 2011 |  | |

Po oslavách v okresnom meste si v závere mesiaca Dni mesta pripomenú aj v Hnúšti, 27. a 28. mája. Pripravený je dvojdňový program s kultúrnymi a športovými podujatiami, večerné koncerty pre mladú aj staršiu generáciu, jarmok a slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva spojené s udelením ocenení.

Oslavy otvorí primátor mesta Michal Bagačka v piatok, 27. mája ráno, krátko pred deviatou hodinou, nasledovať bude športové dopoludnie pre deti s netradičnými disciplínami, ukážky z činnosti polície ako aj vyhodnotenie regionálnej literárnej a výtvarnej súťaže Hrebendova kapsa. Popoludní vystúpia domáce detské tanečné a spevácky skupiny, o 17. 30 je naplánovaný pietny akt pri pamätníku Jána Francisciho. Hneď po ňom na slávnostnom stretnutí poslaneckého zboru v Dome kultúry odovzdajú ocenenia udeľované práve pri príležitosti Dní mesta. Za činnosť v oblasti kultúry si Cenu mesta prevezme Iveta Hrivnáková, Cenu primátora mesta dostane za 33 rokov práce na mestskom úrade bývalá prednostka Anna Tóbiková. Verejné uznanie za zásluhy bude udelené Michalovi Bagačkovi st., Kolektívnu cenu mesta získa Zbor pre občianske záležitosti pri Mestskom zastupiteľstve v Hnúšti. Poslanci rozhodli aj o udelení čestného občianstva pre fotografa a publicistu Kolomana Zúrika a uznávanú botaničku Máriu Zaliberovú. Ako pre Rimava.sk povedal viceprimátor Martin Pliešovský, obaja nedávno oslávili okrúhle životné jubileum. Prvý deň osláv zavŕši vystúpenie hudobných skupín Rock Reunion, The Shed a  Horská chata, pripravená je aj diskotéka.

Jarmok, futbalový či volejbalový turnaj ako aj ukážka leteckej show, taký je program na sobotu, 28. mája. Večer bude amfiteáter patriť skupine Ina&Hany Bany Praha a Smokie Revival Praha so známymi a nestarnúcimi hitmi pre strednú a staršiu generáciu, chýbať nebude ani nočná oldies party.

Ako viceprimátor uviedol, program zostavovali s ohľadom na rozpočet, ktorý podľa jeho slov  býval po minulé roky štedrejší. Ako Rimava.sk informovala vedúca finančného oddelenia na mestskom úrade v Hnúšti Lýdia Školníková,  na tohtoročné oslavy Dní mesta bolo z mestského rozpočtu celkovo vyčlenených 13 600 eur.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross