No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do centra Lučenca sa vracia tradičný Veľkonočný jarmok

1. apríla 2023 | | | |  | 
Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay

LUČENEC – Mesto Lučenec všetkých pozýva na Veľkonočný jarmok 2023, ktorý sa uskutoční 5. a 6. apríla (streda a štvrtok) na Námestí republiky v Lučenci. Príďte si vychutnať veľkonočnú atmosféru, okrem jarmočných špecialít na vás budú čakať aj regionálni výrobcovia a remeselníci. Pripravený je tiež bohatý kultúrny program a niekoľko sprievodných aktivít.

Tešiť sa tiež môžete na množstvo predajných stánkov, vystúpenia žiakov a žiačok lučeneckých škôl, komunitného centra či folklórne vystúpenia. Nebude chýbať napríklad FS Ipeľ, DFS Radosť a ani DJ Martin, ktorý sa postará o večernú zábavu. Špeciálnym hosťom je známy spevák, finalista televíznej súťaže Zem spieva, Štefan Štec s kapelou Fajta.

Sprievodnými aktivitami budú tiež tvorivé dielne Centra voľného času Lučenec a tých najmenších poteší aj maskot s prekvapením pre všetky deti. Program sa uskutoční na pódiu pri Oxygen café.

Článok pokračuje pod reklamou


„Všetkých srdečne pozývam na lučenský veľkonočný jarmok. Verím, že sa stretneme v hojnom počte a v dobrej nálade. Príďte podporiť naše deti, ktoré usilovne nacvičovali svoj program, našich folkloristov, predajcov, regionálnych výrobcov a ich poctivé domáce produkty a nevynechajte ani vystúpenie Štefana Šteca s kapelou Fajta. Je sa na čo tešiť,“ povedala primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Veľkonočnú atmosféru navodí aj výzdoba, ktorú mesto osadí už začiatkom budúceho týždňa. Nebudú chýbať napríklad ani veľké kraslice, ozdobený veľkonočný košík či 3D zajac. „Deti si pre Lučenčanov a Lučenčanky pripravili veľkonočné ozdoby, ktorými ozdobíme platan na Námestí republiky. Bol vysadený práve v období Veľkej noci ako symbol života, radosti a mieru. Na jarmoku uvidíte aj netradičného šibača – nášho maskota pelikána,“ zakončila primátorka Alexandra Pivková.

Zdroj: Mesto Lučenec

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross