No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do Fiľakova opäť zavíta nostalgický vlak. Bude premávať po viac ako 150-ročnej trase

Zdroj: Foto – ŽSR

FIĽAKOVO - Do Fiľakova opäť zavíta nostalgický vlak ťahaný najvýkonnejším predvojnovým parným rušňom „Zelený Anton“. V sobotu 18. júna bude premávať po viac ako 150-ročnej trase Zvolen - Fiľakovo.

Cestujúci tohto Novohradského expresu budú mať možnosť navštíviť hrad Fiľakovo, Mestské vlastivedné múzeum, rímskokatolícky kostol a expozíciu vo františkánskom kláštore.

Článok pokračuje pod reklamou


"Na hrade bude pre nich pripravená komentovaná prehliadka o 11:30 a 13:30 hod., a v rovnakom čase si môžu vypočuť výklad aj v protileteckom úkryte pod hradným vrchom. Návšteva kostola a kláštora bude možná len v rámci lektorského výkladu od 14:00 hod.," informovalo Hradné múzeum vo Fiľakove.

Vo vlastivednom múzeu bude k dispozícii individuálna prehliadka stálej aj dočasnej expozície. Po predložení cestovného lístka z vlaku bude vstupné do uvedených pamätihodností bezplatné.

"Historický vlak štartujúci zo Zvolena bude mať zastávky v Detve, v Kriváni, v Lovinobani a v Lučenci. Fiľakovčania budú mať v prípade záujmu možnosť previezť sa po celej trase, respektíve len na niektorom úseku alebo prísť na prehliadku vlaku na železničnú stanicu," doplnili.

Pre návštevníkov je okrem toho pripravená aj trasa Fiľakovo - Lučenec - Fiľakovo, na ktorú bude možné si zakúpiť osobitný lístok na veľkej železničnej stanici v deň príchodu vlaku, a to od 11:15 hod. Informácie budú dostupné aj na Facebooku Hradného múzea vo Fiľakove. "Pri príchode a poobedňajšom odchode zaznejú na stanici jazzové skladby v podaní kapely Traditional Dixie Stompers."

Článok pokračuje pod reklamou


Hlavnými organizátormi podujatia sú Oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie a Rozvojová agentúra BBSK – Dobrý kraj. Spoluorganizátormi sú Mesto Fiľakovo a Hradné múzeum vo Fiľakove.

Ceny lístkov sú nasledovné:
Zvolen – Lučenec – Fiľakovo a späť (základný spiatočný) – 20 €
Zvolen – Lučenec – Fiľakovo a späť (zľavnený spiatočný) – 16 €

Detva – Lučenec – Fiľakovo a späť (základný spiatočný) – 15 €
Detva – Lučenec – Fiľakovo a späť (zľavnený spiatočný) – 12 €

Lučenec – Fiľakovo a späť (základný spiatočný) – 10 €
Lučenec – Fiľakovo a späť (zľavnený spiatočný) – 8 €

Zdroj: zahoramizadolami.sk

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross