No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do kinosál sa opäť vrátia diváci

24. mája 2021 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA/LUČENEC – Po dlhej prestávke vládne opatrenia umožnili divákom opäť sa vrátiť do kinosál a vychutnať si filmové novinky. Kiná sa postupne pripravujú na opätovné spustenie premietania. Zisťovali sme, či vo svojej sále privíta divákov aj Kino Orbis v Rimavskej Sobote a Soboťanmi vyhľadávané Kino Star v Lučenci.

Kinosálu v Rimavskej Sobote po dlhej odmlke budú môcť diváci navštíviť začiatkom júna. Ako prvú budú mať možnosť pozrieť si úspešnú sériu videohier v celkom novej filmovej verzii – Mortal Kombat, a to už 3. júna. V programe má kino aj ďalšie novinky, ich zoznam si môžete pozrieť v našom kalendári podujatí.

Článok pokračuje pod reklamou



Soboťanmi obľúbené a vyhľadávané kino je aj v Lučenci. „Ak sa nič nezmení, znovu otvoríme v piatok 28. mája,“ uviedlo pre Rimava.sk Kino Star v Lučenci. „Rozhodli sme sa tak z dôvodu uvoľňujúcich sa opatrení aj podstatnému faktu, že sa celosvetovo uvoľňuje do kín množstvo odložených premiér atraktívnych titulov,“ dodali s tým, že ďalším faktorom bolo to, že diváci sa nemusia preukazovať negatívnym testom na koronavírus.

Okresy Rimavská Sobota a Lučenec sa nachádzajú v ružovej fáze podľa covid automatu. To znamená, že na kultúrnych, divadelných a filmových predstaveniach môže byť sediace publikum – maximálne do 50 percent kapacity, pričom v interiéri nesmie byť viac ako 250 osôb.

Novinkou je letné kino

V Rimavskej Sobote tento rok obnovia letné kino. Filmy budú premietať na mestskom amfiteátri, začať by mali v piatok 18. júna filmom Godzilla vs. Kong. Program letného kina nájdete v našom kalendári podujatí.

Zdroj foto: Kino Orbis Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross