No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do Rimavskej Soboty zavíta budapeštianske divadlo s hviezdnym obsadením

8. apríla 2011 |  | 

Budapeštianske divadlo  Körúti Színház v sobotu, 9. apríla o 18.00 hod. v divadelnej sále rimavskosobotského  Domu kultúry uvedie hru Neila Simona Mezítláb a parkban (Bosé nohy v parku).  V hre, ktorú režíroval Galambos Zoltán, sa predstavia známe herecké osobnosti ako Pikali Gerda, Kautzky Armand, Frajt Edit, Koncz Gábor a ďalší. Vstupenky v hodnote 10 eur si možno zakúpiť aj priamo na mieste. Rimava.sk informovala Katarína Zsélyiová z Mestského kultúrneho strediska.

V centre záujmu hry, ktorá sa okrem iného dočkala aj úspešného filmového spracovania s Jane Fondovou a Robertom Redfordom v hlavných úlohách, je mladá dvojica čerstvých novomanželov, ktorí si ešte len zvykajú na pravidlá a zákony spolužitia. Začiatok ich manželstva je navyše poznačený sťahovaním sa do nového bytu, ktorý ani zďaleka nespĺňa štandard, na ktorý sú obaja zvyknutí z predošlého života. Tento stav, keď jeden druhého spoznávajú v krízových situáciách a keď sa objavujú aj dosiaľ skryté charakterové nedostatky, vyvoláva viacero humorných situácií, ale aj „dramatických" chvíľ.

Gerda Pikali je členkou Divadla Madách v Budapešti, dabovala mnoho postáv zo známych filmov a seriálov, v súčasnosti prepožičala svoj hlas postave Zivy David z NCIS.

Armand Kautzky je členom Divadla Madách, známy z obrazovky, hral v seriáli Susedia (Szomszédok), Széchenyi, S.O.S. láska (S.O.S. szerelem)a je oficiálnym „hlasom“ Rádia Juventus.

Frajt Editu poznajú diváci z úspešného seriálu Susedia (Szomszédok), kde bola partnerkou Jánosa Kulku.

Gábor Koncz, držiteľ ocenenia Kossuth-díj a Jászai Mari-díj, sa objavil v množstve maďarských filmov, nakrútených podľa známych diel z maďarskej (Régimódi történetek, Honfoglalás, Fekete gyémánt, Barbárok, Névtelen vár a pod.) ale aj slovenskej literatúry (Ballek: Pomocník).

Mestské kultúrne stredisko pripravilo na apríl aj profesionálnu a jedinečnú tanečno - kaskadérsku show "The Power of Rhythm“ v podaní  martinskej tanečnej školy a štúdia profesionálneho tanečného umenia Zepira. Na programe je 20. apríla o 19.00 v divadelnej sále Domu kultúry.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross