No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do rimavskosobotského kina vlani prišlo takmer 15 tis. divákov

8. januára 2009 |  | | |

Do rimavskosobotského kina Orbis prišlo v minulom roku takmer 15 tis. divákov. Rimava.sk informovala vedúca kina Eva Zibríková, podľa ktorej má návštevnosť stúpajúcu tendenciu. „V roku 2008 sme odohrali približne 400 predstavení, z čoho bolo takmer 150 filmových premiér,“ povedala Zibríková, ktorá zvýšenú návštevnosť odôvodňuje jednoznačne najvyššou účasťou divákov na historickom veľkofilme Bathory z dielne režiséra Juraja Jakubiska o čachtickej panej Alžbete Báthoryovej. Kruté skutky ju doviedli až do Guinnessovej knihy rekordov, kde ju uviedli ako najväčšiu vrahyňu všetkých čias. „Bola najväčším ťahákom a do kina v Rimavskej Sobote pritiahla viac ako 3 tis. divákov,“ uviedla Zibríková.

Podľa jej slov k najnavštevovanejším v uplynulom roku patrili filmy - Sex v meste, Mama Mia, slovensko-česko-maďarský koprodukčný film Cinka Panna, Gympl, Temný rytier, Lets Dance a rozprávky Narnia a Zabudnutý ostrov.

V januárovej ponuke by mohli zaujať napríklad - mysteriózny thriller Sirotinec a animovaná komédia Madagaskar 2. Ako Zibríkovaá prezradila, vo februári sa diváci môžu tešiť na upírsku romancu Súmrak.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross