No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Drienčany: Dedina ožije už po šiestykrát

14. júla 2009 |  | 

Obce Drienčany, Dražice, Veľký Blh či Lukovištia v Rimavskosobotskom okrese posledný júlový víkend ožijú rozprávkami, spomienkami zo života P. E. Dobšinského či gastronomickými špecialitami v 15 dvoroch. Ako ďalej Rimava.sk informovala Stanislava Zvarová z Gemersko-malohontského osvetového strediska, návštevníkov budú tento rok vo svojich dvoroch očakávať - U Tokárov, U susedov, U Smoleňákov, U Ferka, U Tonky, U rezbárov, U bielej husi, Družstevnom dvore, Drienčaskí hasiči, Čokoládovom kráľovstve a deti z letného tábora v Klenovskej Skorušine - Remeslo má zlaté dno.

Podľa jej slov otvorenie slávností a dvorov šiesteho ročníka bude v sobotu, 25. júla, o 10.00 hod. pred Obecným úradom v Drienčanoch, kde návštevníkov pozdraví aj Kráľ Karol Prvý Drienčanský a ostatní hostia podujatia. Okrem iného sa podľa Zvarovej v kostole predstavia spevokoly ECAV z Drienčan a zo Slavošoviec. Na javisku za požiarnou zbrojnicou budú Klenovskí heligonkári a ich sólisti, ženská spevácka skupina Lehoťanka zo Slavošoviec a Folklórny súbor Kokavan z Kokavy nad Rimavicou. „Pri Pamätnej fare Pavla Emanuela Dobšinského si malí i veľkí budú môcť vypočuť rozprávky a uspávanky v programe pod názvom Kde bolo, tam bolo,“ uviedla Zvarová.

Návštevníci majú v Drienčanoch možnosť ďalej navštíviť Pamätnú faru P.E.Dobšinského, Slnenčné hodiny ako i náučný chodník, zajazdiť si na koníkoch, alebo sa pokochať prácou rezbárov pri vyrezávaní drevenej plastiky.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
Dedina ožíva, história i súčasnosť v Drienčanoch
V Drienčanoch ožila dedina. Dni obce Drienčany, kulinárske dvory so špecialitami starých materí, tradičné remeslá a tunajší folklór


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross