No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Fašiangové pochôdzky mestom Rimavská Sobota

12. februára 2009 |  | |

V piatok, 20. februára, sa v Rimavskej Sobote uskutoční fašiangový program pod názvom „Fašiangy sa krátia“. Ako ďalej Rimava.sk informovala metodička pre folklór Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS) v Rimavskej Sobote Stanislava Zvarová, v poradí 4.ročník začne o 15.00 hod. fašiangovými pochôdzkami mestom  Rimavská Sobota.

„Od 17.00 hod. bude vyhodnotenie výtvarnej súťaže "Fašiangy na Gemeri - Malohonte 2009" a od 18.00 hod. v dome kultúry bude pokračovať program folklórnych súborov z regiónu,“ povedala Zvarová. Ako poznamenala, zúčastnia sa ho detský folkórny súbor Lieskovček, Podkovička z Rimavskej Soboty, Mladosť z Klenovca, folklórny súbor Háj, Rimavan z Rimavskej Soboty a Vepor z Klenovca. „Program budú sprevádzať ľudoví rozprávači Mária Kropáčová a Juraj Matias z folklórnej skupiny Bažalička z Plachtiniec – Príbeliec,“ dodala.

Organizátormi podujatia sú GMOS, Mestské kultúrne stredisko, CVČ Relax a Dom Matice Slovenskej v Rimavskej Sobote.

Tieto, ale i mnohé ďalšie podujatia nájdete v internetovom Kalendári akcií, ktorý Vám prináša  rimavskosobotské MsKS. Stačí si ho z času na čas preklikať a nájsť si to „svoje“. Kalendár umožňuje organizátorom podujatia do neho bezplatne aj pridávať prípadne reklamovať.      

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross