No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Februárový program Kina Orbis v Rimavskej Sobote prinesie opäť niekoľko noviniek zo sveta kinematografie + SÚŤAŽ

29. januára 2023 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Februárový program Kina Orbis v Rimavskej Sobote prinesie opäť niekoľko noviniek zo sveta kinematografie. Čakajú nás komédie, dobrodružné filmy, dávka akčnosti ale aj niečo zo sveta rozprávok.


Niektoré filmy si v Kine Orbis môžete pozrieť aj s maďarským dabingom. Celý program kina aj s ďalšími informáciami nájdete v našom kalendári podujatí.


Dej filmu Duchovia Inisherinu odohráva na odľahlom ostrove pri západnom pobreží Írska a sleduje celoživotných priateľov Pádraica a Colma, ktorí sa ocitnú v slepej uličke, keď Colm nečakane ukončí ich priateľstvo. V hlavných úlohách sa predstavia Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon.

Ak máte radšej trilery, nevynechajte snímu Niekto klope na dvere. Boli by ste ochotní urobiť nemožné, keby to bol jediný spôsob, ako zachrániť svet? Režisér M. Night Shyamalan, tvorca skvelých trilerov so šokujúcimi koncovkami, nakrútil intenzívny film o nepredstaviteľnej dileme. Vidieť ho môžete v Kine Orbis.

Článok pokračuje pod reklamou


Vo februári sa dočkáme aj premiéry filmu Magic Mike: Posledný tanec – najslávnejší striptér je opäť v akcii. Ku komédiám patrí aj Asterix a Obelix: Ríša Stredu. Cisárovnina jediná dcéra princezná Sass-Yi mieri do Galície, aby požiadala o pomoc dvoch udatných bojovníkov Asterixa a Obelixa, ktorí sú vďaka čarovnému elixíru obdarení nadľudskou silou. Naši dvaja nerozluční hrdinovia s radosťou súhlasia.

Do kín mieri aj akčný fantasy príbeh Ant Man a Wasp: Quantumania. Čo sa týka domácej produkcie, pozrieť si môžete komédiu Invalid. Vezme vás do divokých 90. rokov. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. Aj o tom je tento film.

Premiéru bude mať aj dokumentárna snímka o udalosti, ktorá navždy zmenila Slovensko. Správa o chladnokrvnej vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vo februári 2018 otriasla (nielen) celým Slovenskom. Prečo museli zomrieť? Zložité a v mnohých ohľadoch šokujúce pozadie skutočného príbehu uvidíte vo filme Kuciak: Vražda novinára.

A to nie je všetko! Celý program Kina Orbis nájdete v našom kalendári podujatí.

SÚŤAŽ

V spolupráci s Kinom Orbis sme si pre vás pripravili ďalšiu súťaž o 2 lístky do kina, ktoré si rozdelia dvaja výhercovia. Ide o lístky na film podľa vlastného výberu z februárového programu.

Ako sa zapojiť?

Súťaž prebieha na našej stránke na sociálnej sieti Facebook. Vyhľadajte súťažný post, kde nájdete všetky podmienky súťaže. Súťaž trvá do 3. februára do 15:00, kedy vyžrebujeme dvoch výhercov, ktorí získajú po jednom lístku do kina na film podľa vlastného výberu.

Všeobecné podmienky a pravidlá súťaží nájdete na tomto odkaze.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross