No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Film, ktorý vznikol v R. Sobote, mal včera predpremiéru. Autori si vyslúžili standing ovation

RIMAVSKÁ SOBOTA - Film z produkcie Petra Pavlíka s názvom Ouca ste si mohli pozrieť na včerajšej (12. mája) predpremiére v bare Dekáč. Jeho predchádzajúci film, ktorý sa v meste niekoľkokrát premietal, nesie názov 7829 km od Wu-Chanu.

Ide o druhý film z dielne tohto autora. Zobrazuje život nezamestnaného Ľuboša, ktorý býva u sestry Kamily a svojimi názormi dáva najavo, ako vníma celú situáciu ohľadom pandémie covid-19.

Článok pokračuje pod reklamou


My sme autora filmu vyspovedali aj spoločne so spoluproducentkou Katarínou Smacznou, porozprávali nám o ich dojmoch z predpremiéry a pozadí filmu.

"Sme vďační všetkým, ktorí si včera na náš film našli čas. Priznávame, že vždy pred projekciami s Peťom tipujeme, koľko ľudí príde. Som rada, že som tentokrát vyhrala ja," povedala Katarína. Peter sa priznal, že bolo príjemné ich prácu odprezentovať aj pred divákmi. "Bolo ich viac, ako som čakal. Avšak pred každou premiérou je obrovská nervozita. Na filme pracujeme veľa času, často aj po nociach a nie je to len naša práca, ale aj mnohých ďalších, a to nás zaväzuje, aby naša práca bola kvalitná," prezradil Peter.

Boli sme zvedaví aj na ohlasy divákov. "S ohlasmi sme veľmi spokojní. Párkrát sa tlieskalo aj počas filmu, čo je skvelá vizitka," dodal Peter a Katarína ho doplnila s tým, že sa pri nich zastavilo niekoľko ľudí. "Ako povedali, bolo tam všetko zo života, aj sa zasmiali, ale poniektoré dámy priznali, že bola nejaká tá slzička," dodala.

Peter Pavlík prezradil, že sú v štádiu rokovania s niekoľkými festivalmi a distribučnými agentúrami. "Kde a kedy sa bude náš film dať vidieť, budeme informovať na našej facebookovej stránke. Ale určite to nebola posledná projekcia."

S akými myšlienkami sa pustili do natáčania tohto filmu? "Naším cieľom bolo ukázať absurditu komunity okolo fake news. Postavy vo filme sú zosobnením dvoch rôznych strán barikády a o to smutnejšie je, keď sa stretávajú v jednej domácnosti. Tou domácnosťou môže byť celá krajina," dodal Pavlík.

Doplnil tiež, že ide o stále aktuálnu tému. "Je to aktuálna téma, ktorá v spoločnosti rezonuje viac, než by nám bolo milé. Cítili sme, že je našou povinnosťou reflektovať situáciu, ktorá trápi veľkú skupinu (nielen) našich krajanov."


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross