No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Módna prehliadka Fashion & Art prilákala rekordný počet divákov

14. januára 2014 |  | |

modna prehliadka Rimavska SobotaŽenská krása, móda, umenie vizážistov a stylistov, talent, inšpirácia. To všetko sa v piatok podvečer dostalo na predvádzacie mólo v guľovej sále rimavskosobotského Domu kultúry, ktorá bola dejiskom módnej prehliadky Fashion&Art. V poradí štvrté módne podujatie prilákalo rekordný počet divákov. Tí videli premiérové kolekcie, plesové róby aj renesanciu čipky v podaní mladej študentky.

Na prehliadke debutovala snáď začínajúca módna návrhárka Julianna Máté, ktorá svoju štítnickú čipku predstavila v kombinácii elegantných šiat, džínsov a trička. Mladá študentka Gymnázia M.Tompu RKC je absolútnou víťazkou súťaže VIEM – TUDOK slovenského kola medzinárodnej vedeckej konferencie mladých talentov. Julianna plánuje študovať návrhárstvo a možno práve táto prehliadka bude začiatkom jej kariéry.

modna prehliadka rimavska-sobotaV absolútnej premiére na Slovensku sa v piatok na prehliadke Fashion & Art objavila kolekcia Desigual jar/leto 2014 s názvom 'For Everybody'. Modely dvíhali obecenstvo zo stoličiek a majiteľka butiku Colorfashion sa už teraz teší veľkému záujmu. Módnemu vstupu predchádzala originálna choreografia scénického tanca v podaní Barbory Olejníkovej a Juliany Dobrockej. Absolventky Základnej umeleckej školy sa aktívne venujú tancu na profesionálnej úrovni. Barbora sa v decembri na Majstrovstvách sveta umiestnila na štvrtom mieste v kategórii ballet duo.

Značka Sugarbird si získala srdcia mnohých mladých Soboťaniek, ktoré si nové modely prišli pozrieť aj v piatok večer. Potešením pre dámy je, že pod touto značkou nájdu aj kolekciu uznávaného maďarského návrhára Miklósa Schiffera - BLACK SUGAR by SUGARBIRD. Šaty sú venované zrelým, aktívnym ženám, ktoré chcú byť výnimočné a elegantné. Kolekciu maďarskej značky podfarbila spevom Elvíra Povinská.

Šaty Svadobného salónu Narnia zdobili už nejednu nevestu, modely spoločenský šiat každoročne zažiaria na plesoch. Majiteľka salónu Andrea Čičátková si z prehliadky odnášala výborné dojmy: „Mám za sebou prvú skúsenosť s prehliadkou takéhoto typu. Príjemne ma prekvapila vysoká účasť. Som nadmieru spokojná a určite sa prehliadky zúčastním aj v budúcnosti,“ povedala.

V týchto zimných mesiacoch rozkvitli účesy modeliek pod rukami Ericha Petrócziho. Kvetinové ozdoby do vlasov pripravila Henrieta Mišuráková, ktorá vniesla do prehliadky kúsok duše svojho kvetinárstva. Modelky líčili a česali absolventi kurzov vizáže v Rimavskej Sobote, pod vedením Kataríny Pivníkovej. Modelky už po druhýkrát na prehliadke v Rimavskej Sobote zohrievali luxusné kožuchy La Diva. Jednotlivé módne vstupy boli spestrené vystúpením tanečníkov z klubu Impulz, hru na flaute predviedla Eva Mária Reichelová. Podujatím sprevádzala moderátorka Milana Jutková.

"Ohlasy z prehliadky sú veľmi dobré. Neustále rastie záujem a čoraz viac ľudí sa aktívne spolupodieľa na akcii. Z toho mám najväčšiu radosť," uviedla Katarína Pivníková, autorka myšlienky organizovať prehliadky v Rimavskej Sobote. "Popri umelcoch veľké ďakujem patrí modelkám, vďaka ktorým môžeme my ostatní - vizážisti, kaderníci, návrhári, majitelia predajní, prezentovať svoje umenie. Veľmi si vážim ich prístup, ktorým týmto prehliadkam dávajú patričnú úroveň," dodala Katarína Pivníková a spomenula, že začiatkom leta pripravia ďalšiu sobotskú módnu show.

Podujatie Fashion & Art sa konalo v  spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Rimavskej Sobote.

[nggallery id=1277]

Zdroj: Sponzorovaný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross