No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Muzikál Padláš vypredal divadelnú sálu Domu kultúry

17. septembra 2019 |  | 

Jedinečný maďarský muzikál Padlás, ktorý onedlho budú hrať aj na Broadway, zaujal publikum zo širokého okolia. Do Rimavskej Soboty zavítali diváci nielen z Rimavskej Soboty a okolia, ale aj od Fiľakova či Tornale. Divadelná sála bola tak vypredaná do posledného miesta.

Povala je tajomné miesto, ktoré dokáže vzbudiť fantáziu človeka. Tak tomu bolo aj v muzikáli Jókaiho divadla z Komárna. Vyše 450 divákov čakali vynikajúce herecké výkony, výborná hudba či zaujímavá scéna. Ako pre Rimava.sk ďalej priblížili organizátori z Mestského kultúrneho strediska v R. Sobote, muzikál z dielne známych autorov Gábora Pressera, Dusána Sztevanovitya a Pétera Horvátha sa už vyše tridsať rokov teší veľkej obľube. Ide o rozprávkový príbeh o mladom vedcovi s čistou detskou dušou a o duchoch rozprávkových postáv, na ktorých sa nejako pozabudlo a čakajú na Prievozníka. Ten ich má preniesť do krajiny Spomienok. Príde z ďalekého sveta, len na nešťastie sa prevtelí do postavy gangstra. Mladý vedec – Rádi – však za pomoci svojho „kompjutra“ (= počítač) a priateľov, starenky bez vnúčikov a huslistky beznádejne zaľúbenej do neho vyrieši ich situáciu.
Predstavenie bolo realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Organizátorom bolo Občianske združenie Oxymoron.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross