No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Nahliadnite do Zrkadla duše. Nastavila ho Šarlota Bottová na novej výstave

HNÚŠŤA - Na svojich výkresoch sa snaží zachytiť emócie a jej cieľom je kresliť tak, aby jej portréty boli nerozoznateľné od fotky. Výtvory Šarloty Bottovej z Hnúšte sú od 5. apríla vystavené aj v Martine.

Vo svojich dielach zobrazuje portréty známych osobností, ale aj bežných ľudí zo svojho okolia, ktorí majú v tvári vpísané mnohé z ich života. Jej tvorbu predstaví Slovenské národné múzeum v Martine – Múzeum kultúry Rómov na Slovensku na výstave Zrkadlo duše. "Využívala som tri rôzne techniky,“ povedala ďalej pre Rimava.sk umelkyňa Šarlota Bottová.

Článok pokračuje pod reklamou


"Tvorím najmä grafitovými ceruzkami, umeleckými pastelkami a nakoniec aj akrylovými farbami," dodala neprofesionálna výtvarníčka, ktorá svoj talent rozvíja vďaka samoštúdiu. Ako sama tvrdí, je dôležité pracovať sám na sebe a neustále sa zlepšovať. Aj keď na jej práci vidieť výrazný posun a kedysi nevedela, aké ceruzky by mala používať, Šarlota nezaháľa a kresleniu venuje všetok voľný čas.

Prečítajte si tiež: Kresbu nikdy neštudovala, napriek tomu jej portréty visia na výstavách. Talent nie je všetko, hovorí Šarlota Bottová

Doposiaľ vytvorila viac ako stovku diel. Soboťania mohli časť z jej tvorby vidieť tento rok aj v Knižnici Mateja Hrebendu na výstave Osobnosti ako ich vidím ja.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross