No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Ples Csemadok-u sa tento rok konal už po 60.krát

14. februára 2011 |  | 

Ples miestnej organizácie Csemadok sa tradične teší veľkej obľube medzi obyvateľmi Rimavskej Soboty i blízkeho okolia. Uplynulý piatok, 11.februára, sa ples konal už po 60.krát, približne 300 ľudí sa zabávalo až do skorých ranných hodín.

Ako pre Rimava.sk povedal dlhoročný organizátor plesu Zoltán Mács, aj tento rok sa hostia zabávali v Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote. V estrádnej sále hrala do tanca kapela z maďarského mesta Sálgótarján, ktorá bola na plese Csemadok-u po prvýkrát, podľa slov Mácsa sa však veľmi osvedčila. O zábavu v guľovej sále sa už po tretí rok postaral klavirista, v GAB-klube (bývalá bábková sála) nechýbala diskotéka či karaoke show. „V estrádnej sále sa tancovalo do pol šiestej ráno, v guľovej sále sme končili až okolo siedmej,“ povedal Mács a podotkol, že za organizáciou plesu okrem neho stojí tím ďalších ľudí, ktorí sa spoločne snažia pripraviť tradične dobrú zábavu.

Tá sa tento rok konala už po šesťdesiatykrát. Ako Mács pre Rimava.sk povedal, prvý ples zorganizovala miestna organizácia Csemadok v roku 1951, najprv sa začínalo so silvestrovskými zábavami, neskôr pribudli aj zábavy vo fašiangovom období. Ples Csemadok patrí v súčasnosti v Rimavskosobotskom okrese k najväčším fašiangovým zábavám.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross