No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Regiónom bude viesť chodník SNP, dotáciu dostali od ministerstva

6. decembra 2021 | | |  | 
Foto: Obec Rimavské Zalužany a okolie na Facebooku

RIMAVSKÁ BAŇA - Poslanci obecného zastupiteľstva v Rimavskej Bani schválili spolufinancovanie projektu náučného chodníka SNP, ktorý povedie cez Rimavskú Baňu na vrch Hrb. Financie dostalo občianske združenie Gemerské grúne od Ministerstva obrany SR.

"Všetko je to pripomenutie udalostí z októbra 1944, čo sme si pripomenuli dvoma rekonštrukciami bojov. Gro financií je z ministerstva obrany, no je tam aj spolufinacovanie obce. Na prvú etapu potrebujú 660 eur," povedala na obecnom zasadnutí starostka R. Bane Elena Polóniová.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej doplnila, pribudnú dve informačné tabule, ktoré osadia na náučnom chodníku. "Prvá informačná tabuľa sa bude nachádzať pri komunitnom centre. Druhá tabuľa bude umiestnená pri guľometnom hniezde," vysvetlila starostka.

Podľa jej slov náučný chodník nebude môcť mať vzhľadom na pandémiu slávnostné otvorenie. "Za mňa je to veľmi dobrý a zmysluplný nápad. To spolufinancovanie sme mysleli, že bude spoločne aj s Rimavskými Zalužanmi, no obec poskytla pracovné sily, my by sme to mali dofinancovať," vyslovila sa starostka.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross