No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Revúca sa môže pýšiť umeleckými skvostmi z dielne A. Ďurčovej

Foto: FB Júliusa Buchtu

REVÚCA - Novými umeleckými skvostmi sa môže pochváliť mesto Revúca, ktoré v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Gemer vytvorilo Rozprávkovú putovačku.

Článok pokračuje pod reklamou


V rámci tematickej trasy nájdete tri diela od umelkyne Andrey Ďurčovej. Ide o teleskop, postavu Olejkára a strom. "Celkové náklady na výrobu a osadenie inštalácií dosiahli sumu 12 000 eur, pričom rozdiel medzi prostriedkami získanými z BBSK vo výške 9 600 eur a konečnou sumou dofinancovalo mesto z vlastných zdrojov," uviedlo mesto Revúca na svojom Facebooku.

Ako ďalej mesto doplnilo, ide len o prvú etapu projektu a pri nej to nekončí. "Ambíciou mesta je za aktívnej spolupráce s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Gemer pretvoriť túto tematickú trasu na atraktívnu a interaktívnu Rozprávkovú putovačku mestom, ktorá nadviaže na unikátne literárne diela Gustáva Reussa či Pavla Dobšinského," vysvetlilo mesto.

Článok pokračuje pod reklamou


Mesto plánuje do tematickej trasy aj ďalšie artefakty. "Teraz sa pracuje na ďalších sochách, interaktívnej hre či dobových kostýmoch, ktoré by mali byť súčasťou plánovanej kultúrnej akcie v období jari," konkretizovalo mesto.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross