No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Starostovský ples sa vrátil do vynoveného kultúrneho domu v R. Janovciach

30. januára 2020 | |  | 

Ples starostov, zástupcov miestnych samospráv, ktorého sa pravidelne zúčastňujú aj pozvané organizácie z okresu Rimavská Sobota, sa vrátil do Rimavských Janoviec. Minulý rok bol v obci Širkovce. V poradí už piaty ročník priniesol dobrú účasť v rodinnej atmosfére a vynovené priestory v podobe rozšíreného balkónu. Podľa slov predsedu regionálneho Združenia miest a obcí Gemera a Malohontu Mariána Habovčíka, ktorý je zároveň starostom v obci Lenka, bol aj tohtoročný ples na vysokej úrovni. "Bolo to fajn. Som spokojný so záujmom starostov ako aj počtom hostí, zástupcov štátnej správy, ktorí prijali naše pozvanie," povedal pre Rimava.sk Habovčík, podľa ktorého boli s organizáciou plesu, jeho programom, ako aj vynovenými priestormi hosťujúcej obce Rimavské Janovce spokojní.

Do tanca tento rok hrala kapela Miko band z Divína v okrese Lučenec a o program sa postarali žiaci ZUŠ Jesenské. Vynoveným priestorom šmrnc vdýchla jemne zladená výzdoba Evy Benkovej, na stoloch nechýbali sviečky, čipky či biele ruže. "Snažila som sa zladiť výzdobu so sálou, popri tom som využila teraz veľmi módny trend, krajkovú výzdobu," priblížila.

Chutné jedlo pripravili aj tento rok šikovné ruky domácich kuchárok z obce, o jeho roznosenie a obsluhu sa postarali žiaci zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v R. Sobote. "Spokojnosť hostí a väčšiny starostov nás presvedčila, že o rok sa stretneme znovu," povedala starostka Horných Zahorian Zuzana Vysokaiová, ktorá patrí k najužšiemu okruhu organizátorov. Ako podotkla, hudba bola veľmi dobrá a zabavil sa každý, kto chcel. S účasťou mnohých starostov, ako aj zástupcov tunajších mikroregiónov bol spokojný aj starosta obce Orávka Ján Lichanec. Ako podotkol, prišlo ich dosť aj keď viacerí mali zdravotné či iné rodinné udalosti.

Článok pokračuje pod reklamou

V približne stovke hostí tento rok bola aj návšteva z Maďarska, zástupcovia z partnerskej obce Rimavské Janovce. Podľa domáceho starostu Stanislava Krahulca balkón dokončili asi pred rokom. "Chceli sme skrášliť, zatraktívniť a oživiť sálu," povedal Krahulec, podľa ktorého týmto krokom rozšírili počet hostí asi o 50 stoličiek. V dome kultúry majú za uplynulé roky viacero akcií, okrem Silvestra či iných osláv aj svadby, plesy a Katarínsku zábavu. "Najbližší víkend bude Hasičský ples a potom ples Matice slovenskej," priblížil starosta, podľa ktorého opravu financovali z vlastných prostriedkov za 10 tisíc eur a príspevku Úradu vlády vo výške 20 tis. eur.

Okres Rimavská Sobota patrí k najväčším na Slovensku, zahŕňa 104 obcí a tri mestá. Podľa viacerých starostov je potrebné, aby sa aj takto stretli aspoň raz do roka. Väčšinou sa stretávajú pracovne, napríklad na zasadnutiach a tu majú možnosť sa odreagovať od každodennej práce a starostí.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross