No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Súbory Rimavan a Vepor cestovali na festival do Chorvátska

17. júla 2014 |  | | |

fs-chorvatskoPriateľstvo medzi súbormi sa neutužuje len na domácej pôde, ale aj na medzinárodných festivaloch. Dôkazom takejto spolupráce je spoločný zájazd folklórnych kolektívov Rimavan z Rimavskej Soboty a Vepor z Klenovca. Tie sa minulý týždeň predstavili na medzinárodnom festivale Adriatica Folk Fest v Crikvenici.

Festivalu sa okrem folkloristov z regiónu zúčastnilo niekoľko európskych folklórnych súborov z Litvy, Ukrajiny, Slovinska, Maďarska, Chorvátska aj z Estónska.

„Naše kolektívy prezentovali hlavne tradičnú kultúru Gemera – Malohontu, ale aj Čierneho Balogu, Šariša. Okrem tanečnej zložky sa predstavili aj sólisti inštrumentalisti s tradičnými hudobnými nástrojmi fujarou, heligónkou a píšťalkou,“ priblížila umelecká vedúca FS Vepor Stanislava Zvarová.

Medzi divákmi bolo podľa jej slov aj množstvo slovenských turistov, ktorí sa s hrdosťou hlásili k súborom zo Slovenska a vyzdvihovali kvalitu a krásu slovenského folklóru. Aj napriek nepriaznivému počasiu odchádzali folkloristi plní dojmov a príjemných zážitkov.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross