No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Tábor umenia Letavy prilákal stovky účastníkov, najväčší záujem je o tanečnú dielňu

KOKAVA NAD RIMAVICOU - Už 37 rokov sa koná najväčší umelecký tábor umenia v strednej Európe - Letavy. V Kokave nad Rimavicou sa opäť zišli priaznivci umenia všetkého druhu.

"Máme otvorených 15 dielní, dve sú obnovené po dlhých rokoch - sochárska dielňa a dielňa grafiky. Podarilo sa nám nielen zohnať lektorov, ale aj záujemcov. Myslím, že zatiaľ to prebieha vo veľmi pokojnom pracovnom tempe," uviedol pre Rimava.sk organizátor Marian Lacko.

Článok pokračuje pod reklamou


Celkovo je zúčastnených približne 260 ľudí. "Stále aj nejakí prichádzajú, ktorí nedostali celotýždňové dovolenky. Vo štvrtok to vyzerá byť už mierne hektické, pretože sa pripravujú prezentácie dielní. Prvé sú v piatok o 20:00. O 20:30 je predstavenie bábkarskej dielne s predstavením Malý princ, čo je nepovinnou témou ročníka," dodal Lacko.

Každý z účastníkov sa mohol prihlásiť len do jednej dielne. "Najviac obsadená dielňa je každý rok tanečná, tam je 22 účastníkov. Väčšinou spolu aj s hereckou majú najviac ľudí. Už druhý rok je pre mňa prekvapením, že dosť účastníkov je v bábkarskej dielni, čo je veľmi náročné. Je tam myslím okolo 15 účastníkov. Všetky dielne sú naplnené, všade sa pracuje, pretože tí ľudia sem prichádzajú, aby sa k niečomu priučili," vysvetlil fungovanie tábora Lacko.

Každý večer je pripravený aj sprievodný program. Na pódiu sa predstavili aj speváci a rôzne kapely, ako napríklad Martin Geišberg či skupina Neha. V pondelok sa premietal film Ouca. Celý týždeň sa ukončí diskotékou.

Článok pokračuje pod reklamou


"Väčšinou sa snažíme program orientovať takým smerom, akým sú orientovaní ľudia. Tí majú radi folk, jazz, blues a podobné žánre. Medzi muzikantmi je veľa našich kamarátov a bývalých a súčasných lektorov. My nie sme festival, ale chceme dopriať účastníkom kultúrny program, aby si po celodennej práci oddýchli," uzavrel Lacko s tým, že všetkých pozýva na piatkovú a sobotňajšiu vernisáž a prezentáciu dielní.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross