No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: V Knižnici Mateja Hrebendu slávnostne otvorili zrekonštruované priestory

RIMAVSKÁ SOBOTA – Ďalšie priestory Knižnice Mateja Hrebendu dostali novú podobu. Zrekonštruované umenovedné oddelenie slávnostne otvorili v piatok 14. októbra.

„Som rada, že história sa opakuje a my sme opäť dostali finančný príspevok od Banskobystrického samosprávneho kraja aj vďaka poslancom, ktorí v správnom čase zahlasujú za podporu. Tiež sme získali podporu z Fondu na podporu umenia,“ povedala na úvod riaditeľka knižnice Rita Herczegová. Kraj na rekonštrukciu prispel čiastkou zhruba 20-tisíc eur.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako pokračovala, poslanie knižnice sa v 21. storočí mení. „Ľudia otvárajú svoje notebooky, pozerajú do mobilných telefónov. Informácie prioritne nevyhľadávajú v knižnici. Čelíme novým výzvam, novým úlohám, ktoré musíme zdolať,“ vysvetlila s tým, že musia čitateľom ponúkať širokospektrálne služby a aktivity, aby do knižnice mohli prísť napríklad aj za hudbou či divadlom.

„Som presvedčená, že my týmto výzvam čelíme. Vidieť to aj na zrekonštruovanom oddelení. Vychádzame v ústrety našim návštevníkom,“ dodala Rita Herczegová.

Ako povedal Roman Malatinec, podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja, radosť mu robí nielen revitalizované oddelenie knižnice, ale aj zrekonštruované priestory Domu osvety. „V rámci Rimavskej Sobote dnes (14. 10., pozn. red.) sprístupňujeme dva krásne priestory,“ dodal s tým, že tieto investície do mesta patria. Tiež verí, že tieto dve inštitúcie budú spolupracovať. „Želám si, aby kultúrna spoločnosť a tí, ktorí bažia po kultúre, aby si to naplno užili. Či už tu v knižnici alebo Dome osvety,“ doplnil.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross