No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO, VIDEO: Mestá sa odeli do veľkonočnej výzdoby

5. apríla 2021 | | |  | 
Zdroj: Mesto Poltár

Niekoľko miest v okolí sa rozhodlo potešiť svojich obyvateľov veľkonočnou výzdobou. Nadrozmerné pomaľované vajíčka zdobia napríklad Lučenec, Hnúšťu či Poltár.

Vyzdobený platan v Lučenci

V Lučenci sa rozhodli urobiť mesto farebnejším. Okrem iného vyzdobili aj platan na Námestí republiky. „Platan sa v centre mesta neobjavil náhodou, vysadili ho práve počas veľkonočného obdobia ako symbol života, radosti a mieru,“ uvádza Alexandra Pivková, primátorka Lučenca, na webovej stránke mesta. Ich platan má byť symbolom krásy a zmyslu života.

Článok pokračuje pod reklamou



„Keď budeme prechádzať okolo, nezabudnime sa poďakovať za každý deň, ktorý máme. Prejavme vďaku aj tým, že farebnú stuhu, mašľu vďaky alebo kraslicu pripevníme k listom platanu,“ vyzýva primátorka s tým, že zo symboliky sa môže stať nová tradícia. „A ktovie, možno tento rok bude na strome spolupatričnosti len pár farebných symbolov a postupom rokov táto myšlienka získa na sile a my ako jediní v regióne a možno aj vo svete budeme sláviť príchod jari vyzdobeným veľkonočným platanom,“ dodala Pivková, podľa ktorej sa mesto rozhodlo prispieť k zvýrazneniu sviatočnej atmosféry aj pestrou výzdobou v centre mesta v podobe veľkých farebných kraslíc.

Nadrozmerné vajíčko v Hnúšti

Jedno nadrozmerné veľkonočné vajíčko zdobí aj centrum Hnúšte. Je posiate desiatkami ďalších maľovaných kraslíc, o ktoré sa postaral Miroslav Bračo a kolektív zo Základnej umeleckej školy v Hnúšti.

Veľkonočné námestie v Poltári

„Počas tohtoročných sviatočných dní sme práve kraslicami vyzdobili jedno z poltárskych námestí, ktoré sa tak stalo veľkonočným,“ informuje poltárska samospráva na svojom webe. Centrum tam zdobí symbolická veľkonočná breza so stužkami a kraslicami z dielne učiteliek materských škôl a pracovníčok Komunitného centra v Poltári.

Obyvatelia mesta sa môžu tešiť z pohľadu na šesť nadrozmerných 150 centimetrov vysokých kraslíc. Prostredie skrášľuje aj svetelná výzdoba či veľkorozmerná sviatočná pohľadnica, ktorá je určená nielen na ozdobu, ale poslúži aj na spomienkové fotografovanie.

Viac vo videu mesta Poltár


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross