No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO-VIDEO: Plná sála divákov ocenila koncert Fragile standing ovation. Začal už po skladbe od Karla Gotta

9. decembra 2019 |  | |

Vianočný koncert najznámejšej slovenskej a capelly Fragile v rimavskosobotskom Dome kultúry ukončilo opakované standing ovation. Viac ako hodinové vystúpenie ocenila potleskom vypredaná sála divákov, ktorí si prišli vychutnať skladby bez použitia hudobných nástrojov. Pod vedením dirigenta a producenta Braňa Kostku s jemu povestnými humornými vstupmi. V a cappella aranžmánoch odzneli známe svetové hity, ale aj prespievané ľudovky, najmä tie s vianočnou tematikou, Búvaj dieťa krásne, alebo mužský kalendár - Pondelok doma nebudem. Nechýbala ani skladba cigánskej melódie či španielske rytmy jednej z najhranejších tohto ročných skladieb, ktorá sa často ozýva v slovenských rádiách, Seňorita.

Zlatým klincom bola určite prespievaná pieseň od Karla Gotta - Lady Carneval, ktorá ako odznelo, bola spomienkou na veľkého umelca. Po jej odspievaní prišiel prvý standing ovation. „Urobili nám skvelú vianočnú atmosféru. Ďakujeme Fragile, do nového roka im prajeme veľa osobných aj umeleckých úspechov a ďakujeme aj nášmu rimavskosobotskému publiku "Boli ste minimálne takí dobrí ako oni", zhodnotili jeden z koncoročných koncertov organizátori z Mestského kultúrneho strediska.

A čo ešte v najbližšie dni chystajú v MsKS?
V stredu a vo štvrtok vyvrcholí 4. ročník zábavno-vedomostnej súťaže pre stredoškolákov s názvom Kvízmajster. Súťažiaci z Gymnázia Ivana Kraska, SOŠ obchodu a služieb z Rimavskej Soboty a Gymnázia Martina Kukučína z Revúcej budú o celkové prvenstvo bojovať v divadelnej sále Domu kultúry od 9:00. Vo finále, ktoré sa uskutoční v piatok, tiež vystúpia tanečníci ZUŠ v Rimavskej Sobote, hudobníci zo ZUŠ v Jesenskom a špeciálny hosť, Slavo Hlásny, ktorý vyzve na vedomostný duel niektorého z divákov. Podujatie bude moderovať Cyril Žolnír a vstup naň je pre všetkých záujemcov voľný.



Vo štvrtok, 12. decembra, finišuje aj 4. séria populárnych večerných kvízov pre verejnosť s názvom Kvízmajster liga. Záverečné kolo štartuje o 18:00 v bábkovej sále Domu kultúry. Kvízom bude sprevádzať a vianočný punč nalievať obľúbený kvízmajster Slavo Hlásny. Prihlasovanie tímov je stále otvorené. A aby tých kvízov nebolo málo, 29. decembra sa vracia filmový nadšenec a redaktor stránky Kinema.sk, Peter Pavlík, so svojím skvelým filmovým kvízom. Začína sa o 18:00 v bábkovej sále Domu kultúry a k dispozícii je už len posledných pár miest. Vstupné na podujatie je dobrovoľné.

https://www.facebook.com/mirka.kubka/videos/10216702786626239/

Zdroj: Rimava.sk



Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross