No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO-VIDEO: S ekologickou bábkohrou Boni a čierny snehuliak oslovujú nielen deti. Je inšpiráciou aj pre ich rodičov

3. decembra 2019 |  | 

Už sa vám stalo, že ste postavili snehuliaka a do rána zmizol? Aj o tom je najnovšia bábkohra rimavskosobotských ochotníkov, ktorí sa pomocou detí vydali aj napriek aktuálnemu otepľovaniu snehuliaka hľadať. Asi polhodinovú dynamickú premiéru ekologickej bábkohry odohrali nedávno v Dome kultúry piati členovia bábkarského súboru Badido pri MsKS Rimavská Sobota pod vedením Ľubomíra Šárika. Inscenáciu odohrali pri príležitosti 30. výročia založenia súboru Badido. Ako pre Rimava.sk uviedla Nadežda Garayová, premiéra bola pre nich o to jednoduchšia, že na hru majú veľmi pozitívne odozvy a dojmy už z predošlej generálky.

„Tá rovnako ako premiéra dopadla nad naše očakávania, pretože tam boli deti a boli úžasné. Bavili sa, krásne reagovali a aktívne sa zapájali do deja, čím sa podarilo naplniť odkaz tejto „ekologickej“ bábkohry,“ priblížila ochotníčka, ktorá v hre stvárňuje štyri postavy. Podľa jej slov veria, že i na ďalších vystúpeniach, ktoré plánujú v meste i okolí odohrať, budú medzi divákmi deti a tiež dospelí, ktorí ešte nezabudli aké to bolo byť kedysi dieťaťom.



„Inscenácia poukazuje deťom blízkym spôsobom na ekologické problémy, otepľovanie, znečistenie plastami a podobne. Je krátka, svižná, veselá, ako stvorená pre najmenšieho diváka. V závere sa spolu s hercami priučia aj tomu ako triediť odpadky,“ uviedla po premiére Regina Špitálová z MsKS.

V ďalších vystúpeniach sa na deti v materských školách tešia aj ďalší ochotníci, sympatická Terka Maksi v úlohe tuláčky Boni, ako aj Roman Čarnoký, Miroslav Kopec, či Hela Chrenková. Pri hľadaní strateného snehuliaka ostanú prekvapení keď zistia, že sa celá rozprávková krajina zmenila. A k týmto zmenám sme prispeli my, ľudia. Na svojej púti stretnú veľa rozprávkových bytostí a dozvedia sa mnoho nového, ale ich najväčším poznaním je skutočnosť, že spoločnými silami musíme našu planétu Zem zachrániť… A aké tajomstvo im prezradí Yeti, o tom sa dozviete v bábkovej inscenácii.

Inscenáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross