No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO-VIDEO: Takto vyzdobili okolité samosprávy svoje centrá

23. decembra 2020 | |  | 

V Rimavskej Sobote je okrem tradičnej vianočnej výzdoby aj nová na budove radnice i aj na budove Mestského kultúrneho strediska. V uplynulých dňoch pribudla aj veľká hviezda na Malohontskej ulici pri jednom z kruhových objazdov. Ako pre Rimava.sk uviedol riaditeľ Technických služieb mesta Tibor Barto, sú to najväčšie výzdoby, ktoré tento rok nainštalovali. Financované sú ešte z minuloročných zdrojov, ktoré objednávali. Za najväčšiu výzdobu považuje práve tú na budove MsKS, ktorá má šírku jeden meter a obopína dve strany veľkej budovy z Ulíc B. Bartóka.

Článok pokračuje pod reklamou



Nová výzdoba je aj na Jesenského ulici na pouličnom osvetlení. Dopĺňa veľkú výzdobu, ktorá na viacerých miestach prechádza ponad cestu na vstupe do mesta. Značnú pozornosť vzbudila aj fotka vianočného stromčeka z obdobia Aventu, nachádzajúcom sa na Hlavnom námestí. Na FB profile Rimava.sk ho lajkovalo cez 800 sledovateľov.

Pozrite si vianočnú výzdobu Rimavskej Soboty z pohľadu čitateľa Martina.

V Hnúšti majú ako novinku tento rok historické vianočné sane a napríklad aj vianočné LED svetelné reťaze vonkajšie. Samospráva ich spolu s dvomi svietiacimi sobmi s parožím objednávala v novembri. Sane sú chránené kamerovým systémom. Podľa primátora Hnúšte Romana Lebedu stáli tohtoročné noviny vo výzdoba viac ako tisíc eur.

V Tisovci tento rok využili hlavne pôvodnú výzdobu. Navyše neinvestovali veľa do výzdoby ani v Klenovci. Podľa starostky obce Zlaty Kaštanovej tento rok zakúpili len pár reťazí v hodnote vyše 500 eur. Okrem svietiacich reťazí v tejto sume boli podľa Kaštanovej aj nástrojové káble, ktoré bolo treba pre poruchu vymeniť. Námestie zdobí snehuliak a pod stromčekom je anjel a sob. " Myslím, že výzdoba je pekná, hlavne na námestí, stromček je krásny," skonštatovala starostka. Podobne pôvodnú výzdobu využívajú aj v Tornali.

Námestie v Poltári zdobí od konca novembra tiež vianočný stromček. Približne 9 metrov vysoký smrek, ale aj minuloročné svetelné prvky na stĺpoch verejného osvetlenia, vianočný anjel a majestátna vstupná brána. Podľa informácií samosprávy v Poltári tento rok výzdobu doplnili o vianočný svetelný koč ťahaný dvomi sobmi priamo na Námestí osloboditeľov.

Novinkou je aj ručne zhotovený adventný veniec s priemerom 3,2 metra. Pútavé a veľké nafukovacie výzdoby majú aj miestne materské školy.

Kokava nad Rimavicou vyzdobila aj tento rok vianočný stromček a v strede námestia je adventný veniec.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Peter Štefančík a Mestské noviny Poltár


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross