No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO/VIDEO: Zrekonštruované priestory Domu osvety slávnostne otvorili

15. októbra 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Rozsiahla rekonštrukcia vrátila do Domu osvety, ktorý kedysi trikrát vyhorel, život. Včera (14. 10.) boli priestory budovy slávnostne otvorené.

Do spoločenskej sály Domu osvety sa opäť vrátila hudba a spev. Stavebné práce v interiéri sa začali v septembri 2021, zmenou si prešiel aj exteriér objektu. Celkovo si opravy vyžiadali zhruba 700-tisíc eur, financoval ich Banskobystrický samosprávny kraj.

Článok pokračuje pod reklamou


Vynovené sú aj ďalšie priestory – klubovňa, konferenčná miestnosť, remeselné dielne (textilná a hrnčiarsko-keramická), prípravná miestnosť pre catering, hygienické zariadenia, vstupná hala, šatne pre návštevníkov, šatne pre účinkujúcich, samostatné hygienické zariadenia a sprchy pre účinkujúcich. Pôvodný charakter budovy však ostal zachovaný.

K téme: Príbeh jednej z budov v Rim. Sobote sa začal písať vďaka Zväzu živnostníkov

Ako už v minulosti povedala riaditeľka Gemersko-malohontského osvetového strediska Darina Kišáková, využitie zrekonštruovaného „starého krídla“ Domu osvety výrazne prispeje k zvýšeniu kvality, ale aj kvantity poskytovaných služieb kultúrnej inštitúcie. Využívaním vlastných zrekonštruovaných priestorov si dokáže osvetové stredisko vybudovať zázemie a verejnosti poskytnúť kvalitnejšie služby a aktivity.

Nové priestory budú slúžiť prioritne pre realizáciu vlastných kultúrnych podujatí a aktivít – súčasných, ako aj nových. „Počítame aj s komerčným využitím sály s javiskom a konferenčnej miestnosti pre realizáciu plesov, stužkových a tanečných slávností a pod.,“ dodala Darina Kišáková.



NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross