No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Z ulíc je opäť galéria, vystavili najkrajšie zábery Rimavskej Soboty

umenie-v-uliciach-rimavska-sobotaViac ako šesťdesiat fotografov sa prihlásilo do súťaže, ktorej cieľom bolo nájsť tie najkrajšie foto-pohľady na Rimavskú Sobotu. Odborná porota vybrala pätnásť autorov, ich zábery môžu Soboťania  aj návštevníci mesta obdivovať priamo na ulici.

Ako ďalej Rimava.sk informoval autor projektu Maťo Kováč, najlepšie fotografie sa dostali na bannery a skôr, než ich vystavili v meste, ocitli sa najprv „pokope“, na vernisáži v rimavskosobotskej Mestskej galérii. „Hlasovanie o najlepšie bannery prebehlo inak, ako všetci očakávali. Každý účastník vernisáže dostal dve nálepky a tie mal nalepiť na  bannery, ktoré sú mu najviac sympatické. Nakoniec sme všetky nálepky  na každom z bannerov spočítali a podľa toho boli udelené ceny v dvoch kategóriách: mládež a dospelí. Súťažiaci o tomto spôsobe vopred neboli informovaní, aby nedošlo k zneužitiu," vysvetlil autor projektu.

V kategórii dospelí podľa neho najviac hlasov získali Ákos Sabó, Lucia Noveková a Jozef Kozlok, medzi mladšími fotografmi sa v hlasovaní najlepšie umiestnila Lucia Janšová, Patrícia Košinová a Linda Oštromová. "Ceny, ktoré boli udelené súťažiacim, sa však navzájom nijako nelíšili. Všetci 15 súťažiaci dostali rovnaký darčekový balíček, víťazi okrem toho získali diplomy," povedal Maťo Kováč a podotkol, že atmosféru na vernisáži spríjemnilo aj vystúpenie žiakov základnej umeleckej školy.

Podľa jeho slov sa pri inštalovaní bannerov zamerali hlavne na študentov a preto je väčšina bannerov v blízkosti škôl, ale tiež pri skate parku, múzeu, sociálnej poisťovni, zdravotnom stredisku či mestskej záhrade.

"S projektom som veľmi spokojný a už teraz môžem povedať, že Umenie v uliciach nekončí, najbližšiu dobu sa bude pripravovať dokument o tomto projekte, bannery s fotografiami budú inštalované až do konca jesene a už teraz pripravujem tento projekt aj na budúci rok," avizuje mladý fotograf.

Projekt sa mohol uskutočniť vďaka medzinárodnému projektu KomPrax,Orange a mestu Rimavská Sobota. Do darčekového balíčka prispelo Gemersko-malohontské múzeum,OZ Naša Sobota a  fotolab.sk. Občerstvenie na vernisáž venovala Kaviarnička.

Zdroj: Sponzorovaný článok (Rimava.sk je mediálny partner projektu)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross