No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO/VIDEO: Klenovec ožil folklórom a jarmočníkmi. Začala sa Klenovská rontouka

Z každého kúta Klenovca sa dnes šírili vône dobrého jedla, domácich štrúdlí, klobások, halušiek či syrov, obcou sa niesol spev folkloristov, publikum tlieskalo výborným tanečným a speváckym výkonom, všade bolo cítiť atmosféru, ktorá z roka na rok na sever okresu priláka stovky návštevníkov. Začali sa obľúbené Gemersko-malohontské folklórne slávnosti, Klenovská rontouka, potrvajú až do nedele.

V poradí 34. ročník slávností ani tento rok organizátori nenechali na náhodu, program prebieha priamo na námestí Karola Salvu aj v Kultúrnom dome. Dnes podvečer sa predstavili najmenší folkloristi, detské súbory z regiónu, Roztratené zrnká zas priblížili obce z revúckeho okresu.

Svoje stánky rozložili jarmočníci a ľudoví remeselníci, návštevníci prechádzali z dvora do dvora, za dobrotami z domácich kuchýň, za tradíciami. Všade sa spievalo, zabávalo, deti sa tešili z kolotočov, sladkých maškŕt a konského povozu, ktorý ich vozil po obci hore-dolu. Pozornosť pútali krásne kroje českých súboristov aj temperamentní Turci, ktorí prišli doplniť repertoár domácich folkloristov vo večernom programe. Noc bude patriť pravej ľudovej zábave.

Klenovská rontouka pokračuje pestrým programom aj zajtra – už od rána čakajú na všetkých dvory, remeselníci, tanečníci, speváci, heligonkári. Bude sa variť baraní guľáš, súťažiť o starostkin dukát, predvedú sa ľudové hudby, pódium obsadia folklórne súbory zblízka i zďaleka. "Takže príďte, kto
chcete niečo dobré ochutnať, zaspievať pesničku, zatancovať, alebo len tak sa nejakému remeslu priučiť či pozrieť na nejaký program, ste vítaní," odkazuje dramaturgička festivalu Stanislava Zvarová.

[su_media url="http://www.youtube.com/watch?v=0tYiHVf2D4g&list=UUHvwT32_xjbe1I03aNfCyYg&index=1&feature=plcp" width="600" height="388"]

[nggallery id=749]

Zdroj: Rimava.sk, Sponzorovaný článok

Pri reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre. Možnosť komentovať je pri týchto článkoch dostupná len na výslovné želanie klienta. 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross