No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Gemer-Malohont bude počas víkendu žiť tancom i adrenalínom

10. novembra 2017 |  | 

Zaujímavá prednáška, folklór, adrenalín či večerná prechádzka s lampášikmi. To je zopár indícií na víkendové podujatia, ktoré budú hýbať regiónom Gemer-Malohont. A kam za nimi vyraziť? Pozrite si kde, kedy a čo vás čaká už od dnes, 10. októbra.

Víkend môžete odštartovať i v Rimavskej Sobote. A to prednáškou s názvom Liečebné hladovanie, ktorá sa uskutoční v podkroví Knižnice Mateja Hrebendu od 17:00 hod. Prednášku bude viesť Jozef Vauch, ktorý je odborným garantom a metodikom Školy liečebného hladovania a regeneračnej diéty. Ako ďalej informuje knižnica, po dôkladnej teoretickej príprave a absolvovaní niekoľkých 1-3 dňových hladoviek, pristúpil Valuch k rozhodnému kroku - prvej dlhodobej hladovke trvajúcej 45 dní. Odvtedy každoročne absolvuje jednu dlhodobú hladovku a niekoľko krátkodobých hladoviek. Od roku 2010 sa zúčastňuje Všeruského kongresu dietológov, kde na odborných prednáškach prezentuje svoje skúsenosti z dlhodobého hladovania.

Z knižnice máte len na skok do rimavskosobotského Domu kultúry. Jeho dosky budú od 18:00 hod. patriť Folklórnemu večeru, v ktorom sa predstavia Detské folklórne súbory Hájiček, Hájik, Lieskovček, Podkovička. Vystúpia aj Folklórne súbory Háj, Rimavan, Vepor, ŽSSK Skaliny, MSSK Húžva a hosťom bude Ľudová hudba O. Hlaváča z Gočova.

V Hrachove sa pre zmenu poprechádzate obcou. Nebude to ale obyčajná prechádzka. Od 16:30 hod. zažijete večernú prechádzku s lampášikmi a lampiónmi. Okrem toho vás na podujatí s názvom Svetlušky čakajú zábavné úlohy, súťaž o najkrajší lampášik, ale aj sladká odmena.

Sobota, 11. novembra, bude v znamení zvýšeného tepu, aj keď ho zažijete „len“ pri sledovaní. Tie najlepšie filmy plné adrenalínu, snehu i ľadu si môžete vychutnať v Kine Rimava v Hnúšti od 14:00 hod. Práve priestory kina budú miestom konania Snow Film Fest-u.

Tak hor sa za dobrodružstvom do Hnúšte, či na zaujímavú prednášku a folklór v Rimavskej Sobote alebo si užiť večernú prechádzku Hrachovom len za svetla lampiónov.

Zdroj: Rimava.sk, regionmalohont.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross