No active "ca-sidebar-197687" sidebar

GMM si pre rodiny s deťmi pripravilo vychádzkovú jazdu na koči

20. septembra 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu ponúka Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote bezplatný vstup do výstavných a expozičných priestorov.

Okrem prehliadky múzea je v utorok (27. 9.) od 9:00 do 18:00 hod. pripravený aj tematický program pre rodiny s deťmi a širokú verejnosť.

"Program počas Svetového dňa cestovného ruchu zahájime o 15:00 príhovorom Oľgy Bodorovej, riaditeľky GMM a Jaroslava Hrica, riaditeľa Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer. Pre rodiny s deťmi je pripravená vychádzková jazda na koči historickou časťou mesta Rimavská Sobota so sprievodným slovom," informovala PR-referentka z GMM Martina Oštrom Mareková.

Dodala, že lektorky múzea v dobových kostýmoch predstavia bohatú históriu mesta a zaujímavosti viažuce sa k historickým budovám.

"Jazda sa začína na parkovisku GMM, pokračuje z Námestia M. Tompu ulicou SNP až na Hlavné námestie a späť. Jazda sa uskutoční každých 30 minút. Posledná, prémiová jazda sa koná o 18:00 v sprievode riaditeľky múzea. Kapacita koča je obmedzená, preto je nutná rezervácia miesta," vysvetlila Oštrom Mareková.

Svoje miesto v koči si môžete rezervovať prostredníctvom e-mailu na [email protected]. Vyhliadkové jazdy realizuje Jozef Krupa, majiteľ Ranča Megi v Poltári, časti Prievrana.

"O 15:30 hod. sa v priestoroch múzea uskutoční prezentácia s názvom Cesty za minulosťou naprieč storočiami. Lektorka múzea Elena Lindisová porozpráva o cestovaní za kultúrou a históriou v 80. rokoch 19. storočia v porovnaní s rokom 2022 v regióne Gemer-Malohont. Na jej prezentáciu o 16:00 nadviaže Jozef Kopor, zástupca OOCR Gemer, ktorý prostredníctvom pútavých videí predstaví súčasné turisticky atraktívne miesta v regióne."

Za Svetový deň cestovného ruchu je oficiálne vyhlásený 27. september. Oslavuje sa od roku 1979 na základe rozhodnutia Svetovej organizácie cestovného ruchu (UNWTO). V tento deň sa symbolicky končí hlavná turistická sezóna na severnej pologuli a začína sa na južnej pologuli.

GMM v Rimavskej Sobote ukončuje turistickú sezónu 30. septembra (v piatok). Po tomto termíne (od 1. októbra) bude múzeum otvorené v utorok až piatok od 9:00 do 17:00 hod., počas víkendov od 13:00 do 17:00 hod.

Podujatie je realizované v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu GEMER. Podujatie je realizované s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

PR článok
Pri PR a sponzorovaných článkoch redakcia štandardne uzatvára komentáre


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross