No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hot Art 2009: Na amfiteátri hudobný maratón rimavskosobotských kapiel

24. augusta 2009 |  | 

Becoming, Know way, Before the zero day, Delirium, Despota, Attermead – šesť rimavskosobotských kapiel, ktoré kultúrne leto Hot Art 2009 trošku „pritvrdili“ a na amfiteátri uplynulú sobotu predviedli, ako majú vyzerať správne Letné decibely.

„Koncert domácich skupín nie je v Rimavskej Sobote novinkou, aj teraz v rámci kultúrneho leta chalani dostali priestor a myslím, že sa postarali o výborné podujatie pre všetkých fanúšikov rockovej a metalovej hudby,“ zhodnotila Letné decibely Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska. Ako dodala, okrem Soboťanov sa na pódiu predstavil aj hosť večera, lučenecká formácia Lost in Mind.

Hudobné výkony rimavskosobotských kapiel pozitívne zhodnotil aj Peter Žíroš z úspešnej skupiny Portikus. „Veľmi ma teší, že v Rimavskej Sobote máme toľko dobrých skupín, v sobotu to bol naozaj kvalitne odohraný koncert,“ zhodnotil pre Rimava.sk Žíroš. Ako poznamenal, do budúcnosti by na podobných podujatiach rád videl ešte viac divákov.

Dobré dojmy z koncertu si odniesol aj Ladislav Šári, spevák skupiny Attermead, ktorá vystúpila tretia v poradí. „Bolo fajn, odzneli rôzne žánre a aj ľudí bolo vzhľadom na horšie počasie dosť," uviedol pre Rimava.sk Šári.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/hudobny_maraton_rs_kapiel.flv /] Uverejnené so súhlasom TV GTV

Už túto stredu v redute Čierny orol vystúpi nórska speváčka Caroline Hitland s gitaristom Stanislavom Počajim, nasledujúci deň bude potom hip-hopovým štvrtkom s Tinou aj Opakom. Na september je pripravené divadelné predstavenie Ryba v trojke a  jazzový koncert Oskara Rózsu.
Podujatie Hot Art 2009 organizuje Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote v spolupráci so Spojenou školou. Projekt podporilo Ministerstvo kultúry SR.

Fotografie z akcie môžete posielať na [email protected]. Radi ich uverejníme.

Zdroj: Rimava.sk, PR-článok

Súvisiace články


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross