No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Na nádvorí Čierneho orla odznejú legendárne hity skupiny Queen

3. júla 2013 |  | |

GREAT PRETENDER, alebo posledná noc Freddieho MercuryhoKultúrne leto HOT ART pokračuje vo štvrtok, 4. júla o 19.00 hod., na nádvorí Čierneho orla v Rimavskej Sobote zaujímavým divadelno-hudobným projektom GREAT PRETENDER, alebo posledná noc Freddieho Mercuryho. Počas predstavenia odznejú hity legendárnej skupiny Queen v podaní najlepšieho interpreta ich piesní Petra Paula Pačuta. „Freddie Mercury bol jedným z mála superhviezd, ktorý priznal užívanie drog a fakt, že má AIDS. Aj preto je jeho život mementom, ako môžu drogy zničiť človeka. Výpoveď o živote a smrti tohto speváckeho idolu je podaná ako dialóg osudu so zomierajúcim spevákom prostredníctvom jeho nezabudnuteľných piesní, vďaka ktorým sa stal už počas svojho života nesmrteľným.“ priblížil autor projektu Miňo Mojžiš z Divadla Hudby.

Mojžišov autorský text spojený s precíteným prejavom Petra Pačuta, ktorý sa dokonale vžíva do úlohy svojho idolu, navodí autentickú atmosféru predsmrtného rozhovoru s Mercurym a ponúkne divákom nezabudnuteľný zážitok umocnený skladbami Queenu.

Kultúrne leto bude najbližšie pokračovať v sobotu, 13. júla, celodenným podujatím Westernový deň, ktorý sa každoročne koná na Kurinci. V nedeľu, 14. júla o 18.00, hod. vystúpi na nádvorí Čierny orol známa herecká dvojica z Divadla Piki, ktorá si pre deti pripravila najnovšie predstavenie o tom ako Pes hľadal lásku s názvom Pes prí(tulák). V piatok, 19. júla, MsKS prinesie do Rimavskej Soboty unikátny projekt spájajúci klasiku a moderné žánre Exkluzívnu Piano Show Jozefa Hollého s kapelou. „Po veľmi úspešnom vystúpení klaviristu Jozefa Hollého v Rimavskej Sobote pred dvomi rokmi, sme ho opäť oslovili a on veľmi rád ponuku prijal,“ povedala pre Rimava.sk Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska. „Jeho koncerty sú úžasným zážitkom, nesú sa v znamení vášne, expresie, virtuozity a jedinečného hlasu,“ uzavrela Špitálová.

Projekt HOT ART 2013 - umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota pokračuje do konca septembra, organizuje ho MsKS s finančnou podporou MK SR a spoločnosti Automax. O podujatiach vás budeme priebežne informovať.

Zdroj: Rimava.sk, Sponzorovaný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross