No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Toto je podrobný program kultúrneho leta! Pozrite sa, na čo sa môžete tešiť

Peter CmoríkAj tento rok bude leto v Rimavskej Sobote plné kvalitných divadelných a hudobných produkcií pre deti aj dospelých. Pozrite si podrobný program kultúrneho leta HOT ART – umenie v uliciach mesta, ktoré  pripravilo Mestské kultúrne stredisko. Rimava.sk informovala manažérka projektu Regina Špitálová.

 

Cez prázdniny čaká na deti týždňová Letná detská univerzita. Tvorivé dielne s týmto názvom odštartujú v Mestskej galérii v piatok, 11. júla, potrvajú do 18. júla. Pri zápise dostane každý študent index a študijný plán, vzdelávať sa môže v štyroch odboroch: bylinkár, detektív, cestovateľ a vedec. Počet účastníkov dielní je limitovaný a preto je potrebné vopred ohlásiť záujem. Všetky výrobky si účastníci tvorivých dielní budú môcť odniesť domov a po ukončení štúdia budú slávnostne promovaní 🙂

Na sobotu, 12. júla,  je pripravené tradičné celodenné rodinné podujatie Westernový deň, ktorý sa tento rok uskutoční v mestskej záhrade. Bohatý program,  hudba v štýle country, jazda na koni, ryžovanie zlata, súťaže, hry a atrakcie pre deti i westernové špeciality na vás čakajú od 10.00 do 18.00 hod.

Deťom aj dospelým je venované netradičné a originálne tanečné hiphopové predstavenie na motíve najznámejšej Shakespearovej hry, s ktorým príde Laci Strike a tanečná skupina Strike Force 1. Predstaveniu Júlio a Rómea (19. júl o 19.00 hod., divadelná sála DK) bude predchádzať  tanečný workshop pre deti, ktorý sa začne o 15.00 hod. v Dome kultúry.

V piatok, 8. augusta o 19.00 hod. divákov pobaví komédia z manželského života „3x2“ v podaní Csongora Kassaia  a Zuzany Martinkovej-Znášikovej. V troch príbehoch z manželského života  herecký pár nastaví ostrovtipné zrkadlo všetkým, ktorí žijú v partnerskom vzťahu a podstatnú časť života sa dokážu hádať o bezvýznamných malichernostiach. Trojgeneračný ohňostroj vtipných manželských zvád a udobrovania určite vyvolá smiech a zaručí príjemný zážitok z predstavenia.

Nedeľa, 10. augusta, bude opäť venovaná tým najmenším. O 17.00 hod. príde na nádvorie Čierneho Orla Divadlo Hudby Košice s rozprávkovým muzikálom Maťko a Kubko, ktorý je plný chytľavých ľudových, ale aj autorských pesničiek.

kliknite pre zväčšenie

kliknite pre zväčšenie

Zaručenú zábavu a  tanečný večer v štýle funky  ponúkne legendárna kapela Love 4 Money. Koncert, na ktorom určite nikto nebude iba sedieť, prináša HOT ART v piatok 15. augusta od 20.00 hod. na nádvorí Čierneho orla.

Veľké podujatie pre mladých, ktoré nepotrebuje žiadne dlhé komentáre, je pripravené na piatok 29.augusta, kedy na amfiteátri od  19.00 hod. vystúpi špička slovenskej hip - hopovej scény. Koncertovať príde Moja Reč s kapelou Komplot, Zverina, Shomi a o skvelú afterpárty sa postará DJ Jazzy.

V stredu 3. septembra o 19.00 hod.  predstaví viacnásobný Zlatý slávik Peter Cmorík & Band v rámci svojho druhého turné nové CD O tebe.  Podľa jeho slov je to prierez štyroch albumov plus piesne, ktoré vznikli k rôznym projektom a samozrejme aj "niečo naviac".

Záverečným podujatím kultúrneho leta bude vtipná a  bláznivá komédia o peripetiách rozpadu manželstva s vynikajúcim hereckým obsadením Štyria na kanape. V pondelok 15 . septembra o 19.00 hod. sa v divadelnej sále Domu kultúry predstaví Petra Polnišová, Henrieta Mičkovicová, Emil Horváth, Richard Stanke a Ľuboš Kostelný. V tejto fraške plieskajú facky aj dvere, padajú obvinenia aj zábrany a víťazí všeobjímajúci humor.

Koncom augusta a začiatkom septembra zavíta do Rimavskej Soboty aj známy originálny kočovný typ „open-air" kina Bažant kinematograf (29. 8. – 1. 9.), v rámci ktorého odpremietajú na Hlavnom námestí filmové tituly ako Okresný prebor, Fair play, eŠteBák a Kandidát.

Sprievodným podujatím bude aj známe medzinárodné stretnutie výtvarníkov, literatúry, divadla, fotografie, hudby a tanca LETAVY 2014, na ktorom bude počas týždňa 10. - 17. 8. v rekreačnej oblasti Kokava - Línia pod vedením lektorov tvoriť  približne 350 účastníkov.

Súčasťou kultúrneho leta sú aj výstavy v Mestskej galérii: PODKRESLENÉ, výstava študentov ateliéru kresby AU BB v mesiacoch júl, august a autorská výstava Veroniky Rónaiovej počas septembra. V Galérii Ganevia v Dome kultúry bude vystavovať svoje fotografie z ciest Arpád Horváth.

Projekt HOT ART – umenie v uliciach mesta pre Vás pripravuje Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a spoločnosti Automax s.r.o.

Zdroj: Sponzorovaný článok (Rimava.sk je mediálny partner podujatia)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross