No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Týždeň dnes zavŕšia karibské rytmy a veľkolepý reggae festival

9. augusta 2013 |  | | | | |

reggae festLeto, slnko, pohoda, prázdniny, horúčavy...chcelo by to ešte poriadnu letnú párty. Alebo rovno veľkolepý reggae festival s horúcimi karibskými rytmami a skvelými kapelami! Kultúrne leto HOT ART prináša tú najlepšiu bodku za tropickým týždňom – v piatok večer to na nádvorí Reduty Čierny Orol v Rimavskej Sobote odpáli mladá bratislavská live formácia Medial Banana, N3O s kapelou Med Jam Band, DJ Simple Sample a tanečníčka Aron Mitu Tesfaye. Ako pre Rimava.sk potvrdila Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré HOT ART organizuje, Reggae Fest štartuje v piatok 9. augusta o 20.00 hod.

Bratislavské zoskupenie Medial Banana je silno ovplyvnené karibskými rytmami reggae a dancehallu. V ich hudbe je badať aj vplyvy hip hopu, funky alebo jazzu. Od svojho vzniku v roku 2009 charakterizujú svoju misiu ako “Veselá hudba pre veselých ľudí (tzv. banánov)”. Členovia kapely považujú svoju hudbu ako prostriedok na vyjadrenie svojich myšlienok. Spievajú o predsudkoch, o nespravodlivosti a o chudobe na našej planéte. Ich živé vystúpenia sú plné pozitívnych vibrácií.

[media url="http://www.youtube.com/watch?v=sQMoqemBsf0" width="600" height="388"]

N3O patrí k najvýznamnejším reggae objavom posledného obdobia u nás. Najnovšie pôsobí s live kapelou Med Jam Band, v zložení Filip Činčala – bass, Pavol Kovaľ – drums, Martin Dancák – guitar, Tomáš Vojcovič – trumpet.

[media url="http://www.youtube.com/watch?v=jqc25Yo60vI&list=TLaqKcL9LTFb4" width="600" height="388"]

Čerešničkou na torte bude Aron ‘Mitu’ Tesfaye, tanečnica, lektorka etiópskeho pôvodu, ktorá na Slovensku pôsobí desať rokov a všetkých zabaví na afterpárty po koncerte s DJ Simple Sample. Ten je milovníkom karibských rytmov a hudby s vibráciou a dunivými basami. Je členom Ghetto Youths Sound, partie dj-ov, ktorá propaguje a prezentuje reggae a dancehall a je jednou z najdlhšie pôsobiacich soundcrews nielen na Slovensku, ale aj v Strednej Európe. Jeho sety sú pestré a rôznorodé, môžte ho počuť hrať roots a new-roots reggae a dancehall, ale aj dubstep či moombahton, všetko ochutené o vlastné remixy, mashupy a dubplates.

Podujatie je súčasťou kultúrneho leta HOT ART 2013, ktoré finančne podporilo MKSR a spoločnosť Automax. Lístky v predpredaji za 3 eurá si môžete zakúpiť v MsKS a TIC.

reggae_fest

Zdroj: Rimava.sk, Sponzorovaný článok (Rimava.sk je hlavný mediálny partner podujatia)
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross