No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hudobný odbor ZUŠ usporiada Dni otvorených dverí

15. apríla 2009 |  | |

Od pondelka, 27. apríla až do štvrtka, 7. mája organizuje Základná umelecká škola v Rimavskej Sobote „popoludnia otvorených dverí“ na svojom hudobnom odbore. Počas dvoch týždňov, v čase od 14-tej do 18-tej hodiny, môžu umenia chtiví žiaci ale aj dospelí nahliadnuť do vyučovacích priestorov a vyskúšať si hru na hudobné nástroje.

Podľa slov riaditeľa Základnej umeleckej školy Mariána Lacka sa podujatie v takomto rozsahu koná po prvý krát. „Podstatou celej akcie je získať nových žiakov do hudobného odboru, pretože v posledných rokoch zo všetkých štyroch odborov, ktoré na škole máme, najväčší úbytok žiakov je práve v hudobnom,“ uviedol pre Rimava.sk Lacko. Podľa neho môže byť dôvodom  nielen demografický vývoj ale aj vysoká cena hudobných nástrojov.

„Po minulé roky sme v tomto období robili rôzne výchovné koncerty, ktorými sme sa snažili predstaviť deťom hudobné nástroje a hudbu z inej stránky,“ povedal riatiteľ ZUŠ. „Tento rok sme prešli na trošku inú metodiku, aby dieťa aj s rodičom prišlo priamo do priestorov základnej umeleckej školy, aby si mohlo siahnuť na hudobné nástroje, vyskúšať si ich, vidieť žiakov vo vyučovacom procese,“ vysvetlil. Zároveň uviedol, že záujemcovia si priamo v škole budú môcť vyzdvihnúť aj prihlášky. „Začiatkom júna sa potom budú konať prijímacie skúšky na hudobný odbor, ktoré však sú v podstate veľmi jednoduché, overujeme na nich len to, či dieťa má hudobný sluch, ktorý je pre hru na nástroj nevyhnutný,“ povedal Marián Lacko. Ako Rimava.sk ďalej informoval, v súčasnosti sa na hudobnom odbore vyučuje hra na klavír, keyboard, husle, akordeón, plechové a drevené dychové nástroje, gitaru, violončelo ako aj spev.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross