No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hudobný zážitok v lučeneckej synagóge v podaní Katky Koščovej a Daniela Špinera si môžete vychutnať aj vy + SÚŤAŽ

16. marca 2023 | | |  | 
Zdroj: kzp.sk

LUČENEC – Záver tohto mesiaca v Novohrade sa ponesie v duchu kvalitného umenia. V predposledný marcový deň (30. 3.) do Lučenca v rámci miniaTour zavíta speváčka Katarína Koščová spolu s klaviristom Danielom Špinerom.

Duo publiku ponúkne hlboký hudobný zážitok, ktorý podčiarkne atmosféra a akustika lučeneckej synagógy. "Jedna speváčka a jeden klavirista. V prípade, že ide o dvojicu Koščová – Špiner, nik iný vám tam nebude chýbať. Žiaden veľký ansámbel, len dvaja interpreti a spolutvorcovia úplne stačia na to, aby sa dotkli diváka na tých najhlbších miestach. Na koncertoch Katky a Dana sa smeje i plače, divák sa stáva svedkom a súčasťou intímnej výpovede, skutočného priateľstva, lyrického prežívania i spoločného humoru. Katka a Daniel budú nablízko, na dotyk. Takto sú najuveriteľnejší pre seba aj pre ostatných," opisujú organizátori.

Článok pokračuje pod reklamou


Katarína Koščová koncertovala s Geišbergovcami, českou folkovou legendou Neřež, zaspievala si s Danom Bártom, jazzovým AMC triom, swingovým Prešovským Dixielandom a mnohými ďalšími kapelami a interpretmi.

V roku 2012 zhudobnila niekoľko textov Michala Horáčka. Dva z nich – Štědrý večer a Přes most bez punčoch – sa stali súčasťou Horáčkovho projektu Český kalendář. Pieseň Štědrý večer naspievala ako duet s Vojtěchom Dykom.

„Toto je môj najobľúbenejší spôsob hrania, takto vo dvojici. Mám pocit, že vtedy vychádza to najlepšie z nás oboch. Najuvoľnenejšie, najslobodnejšie," povedala úspešná speváčka.

Koncert speváčky Kataríny Koščovej a klaviristu Daniela Špinera sa v lučenskej synagóge uskutoční vo štvrtok 30. marca od 18:00 hod. Lístky sú v predaji online na stránke kultura.lucenec.sk.

SÚŤAŽ

Vďaka nášmu partnerskému webu Novohradské.sk vám môžeme priniesť súťaž o lístky na tento koncert. Jeden z vás môže vyhrať dve vstupenky.

Ako sa zapojiť?

Súťaž prebieha na našej stránke na sociálnej sieti Facebook. Vyhľadajte súťažný príspevok, dajte naň like, v komentároch označte niekoho, koho by ste vzali so sebou. Príspevok môžete aj zdieľať, aby tento koncert nikomu neunikol. Súťaž trvá do piatku 24. marca do 12:00 hod., kedy vyžrebujeme jedného výhercu dvoch vstupeniek.

Všeobecné podmienky súťaží nájdete na tomto odkaze.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross