No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Interaktívne múzeum by do mesta malo pritiahnuť 50-tisíc návštevníkov ročne, vzniknú aj nové pracovné miesta

28. marca 2021 | |  | 
Zdroj: vizualizácia YOUNG.S architekti

REVÚCA – Projekt vybudovania interaktívneho múzea v budove bývalého Prvého slovenského literárneho gymnázia dostal na pôde banskobystrického krajského zastupiteľstva zelenú.

„Okrem toho, že tento projekt bude určite začiatkom rozvoja cestovného ruchu v našom regióne Gemer, vytvorí aj 12 pracovných miest,“ oznámil na svojej sociálnej sieti primátor Revúcej Július Buchta. Podľa BBSK je celková investícia do interaktívneho múzea okolo 2 miliónov eur. „Očakávaná návštevnosť je 50.000 návštevníkov ročne. Som veľmi rad, že sa konečne po dlhých rokoch aj Revúca dočkala takejto investície z Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorá ako jediná v celom kraji takúto inštitúciu doteraz nemala,“ vyjadril sa primátor Buchta.

Článok pokračuje pod reklamou



Na svojom 29. zasadnutí poslanci banskobystrického samosprávneho kraja jednohlasne schválili založenie, štatút a financovanie neziskovej organizácie Litterra, n.o. Unikátny projekt, ktorý premení dnes už opustenú budovu na čarovný vesmírny komplex propagujúci slovo, vzdelávanie širokej verejnosti v oblasti literatúry, divadelníctva, kozmonautiky a mineralógie nesie rovnaký názov ako schválená nezisková organizácia.

V budove bude zriadených niekoľko tematických pavilónov. Návštevníci v nej nájdu napríklad pavilón rozprávky, komiksu, experimentálnej práce so slovom v rôznych umeleckých žánroch a pavilón multimediálnej expozície „Cesty na mesiac“ inšpirovanej dielom Hviezdoveda rodáka z Revúcej Gustáva Reussa.

Táto inštitúcia by mala byť verejnosti prístupná najneskôr pred letnou turistickou sezónou v roku 2022.

Rimava.sk začína s častejším informovaním z regiónu Revúcej a okolia. Ak máte záujem o spravodajstvo a zaujímavosti z tejto oblasti, môžete nás sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Ak máte záujem o reklamu, navštívte túto sekciu na našej stránke.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross