No active "ca-sidebar-197687" sidebar

K mobilnému pódiu pribudne osvetľovacia a ozvučovacia technika

23. januára 2009 |  | | |

Od minulého roka roka disponuje Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Rimavskej Sobote mobilným pódiom za 350 tis. korún (11 617.87 eur). V tomto roku k nemu pribudne prenosná osvetľovacia a ozvučovania technika. Na tento účel je v rozpočte mesta schválená položka vo výške 450 tis. korún  (14 937.26 eur).

„Prenosné pódium je veľmi kvalitné.  Kdekoľvek v meste tak vieme postaviť kvalitný priestor pre účinkujúcich. Využili sme ho napríklad na Atrium Arte, bolo využité v mestskej záhrade, ale využila ho aj Základná škola P. Dobšinského,“ vyjadril sa pre Rimava.sk riaditeľ MsKS Ľubomír Šárik.

Šárik ďalej povedal, že MsKS vie sprostredkovať prenájom prenosného pódia subjektom, ktoré chcú mať zabezpečené kvalitné služby. „Pódium však potrebuje aj prenosnú zvukovú i osvetľovaciu techniku. Ak počítame s prevádzkou prenosného pódia v rôznych častiach mesta, potrebujeme mať kvalitnú zvukovú a svetelnú techniku, čo zatiaľ nemáme,“ zdôraznil. Riaditeľ MsKS dodal, že technika, ktorú majú z osemdesiatych rokov minulého storočia, drží skôr silou vôle obsluhy, ako samotného materiálu. „Je načase, aby sme do toho investovali. Dnes sú už moderné, ľahké, prenosné technológie,“ podotkol s tým, že by tým pádom bolo možné ozvučiť mestskú záhradu, amfiteáter, alebo aj Hlavné námestie. „Tam je veľa podujatí. Technika nám zlyháva aj na Hlavnom námestí. Odchádza nám zvuk, stačí, keď zaprší,“ pokračoval. 

Podľa Šárika je reálne, že sumu, ktorá je v rozpočte vyčlenená na zakúpenie osvetľovacej a ozvučovacej techniky, neprekročia. „Pokiaľ ide o nároky na ňu, nepočítame s tým, že budeme robiť megakoncerty,“ poznamenal.

Keby bolo prenosné pódium prestrešené, bolo by to podľa riaditeľa MsKS ideálne. Ako doplnil, atraktívnejší by bol aj jeho prenájom. „Boli by sme veľmi radi, keby sa nám podarilo získať konštrukciu na prekrytie pódia v tomto roku. V rozpočte na to ale nemáme schválené finančné prostriedky,“ vyslovil sa  Ľubomír Šárik.

Zdroj: Rimava.sk

 

 

 

Súvisiace články

MsKS v Rimavskej Sobote disponuje prenosným pódiom za 350 tis. korún
Do Rim. Soboty pribudne mobilné pódium, ktoré bude spravovať MsKS

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross