No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kino Orbis odštartuje výberom filmov z festivalu BE2CAN

24. novembra 2020 | |  | 

Rimavskosobotké kino Orbis začína po koronapauze s premietaním filmov. Zameškané sa budú snažiť dobehnúť, filmy ponúknu každý deň. Ako avizuje Eva Zibríková z Kina Orbis, pre divákov pripravili to najlepšie z festivalov v Berlíne, Benátok a Cannes v rámci už tradičnej filmovej prehliadky BE2CAN. Premietanie začína vo štvrtok 26. decembra o 19:00 hodine. Prvým filmom v poradí bude rusko-nemecko-bieloruská historická dráma Vadima Perelmana Perzské lekcie.

Veľavravný a zároveň pre mnohých príťažlivý názov ďalšieho filmu v poradí napovedá, čo bude hlavnou veličinou rozvíjania príbehu a príčinou i následkom zvratov. Alkohol zamáva životmi štvorice priateľov a vymaniť sa z jeho pazúrov vôbec nebude ľahké. Dráma pod názvom Chlast sa na plátna do R. Soboty dostane v piatok.
Počas víkendu sú v ponuke filmy Kto si myslíš, že som a Niet zla medzi nami.

Článok pokračuje pod reklamou



"Okrem večerných filmov, ktorých začiatok bude o 19:00 pripravujeme aj rozprávku od Magic Box Veľké želanie so začiatkom o 17:00 hodine, až do 29. novembra," avizuje Zibríková a dodáva, že nakoľko sa všetko ťažko rozbieha, program budú zatiaľ ponúkať po týždňoch. Kapacita kina je za súčasných podmienok a obmedzení podľa Zibríkovej do 200 ľudí. Pozrieť si ho môžete na ich stránke http://www.kinoorbis.sk/

Kino pod Hradovou v Tisovci privíta po uvoľnení opatrení v celoslovenskom meradle tiež divákov. Už dnes 24. novembra avizujú premietanie animovanej rozprávky Ukradnutá princezná. Príbeh Ruslana a Mily sa odohráva v dobe statočných rytierov, krásnych princezien a zlých čarodejníkov. Ďalšie rozprávky plánujú v kine premietať v decembri.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross