No active "ca-sidebar-197687" sidebar

KINO: V minulom roku prišlo najviac divákov na „Jacksona“

7. januára 2010 |  | |

Kinohit This is it zachytávajúci prípravy na neuskutočnený koncert Michaela Jacksona bol v minulom roku divácky najúspešnejším filmom v rimavskosobotskom Kine Orbis. Počas štyroch dní si ho pozrelo približne 1 400 divákov. Rimava.sk informovala vedúca kina Eva Zibríková.

Ako uviedla, celkovo prišlo vlani do kina takmer 18 500 divákov. V roku 2008 ich bolo 15 tis. „Počas minulého roka sme premietli veľa zaujímavých a divácky atraktívnych filmov, čo sa odrazilo aj na zvýšenej návštevnosti,“ uviedla Zibríková. Podľa jej slov do kina zavítali aj organizované skupiny, školáci využívali kultúrne poukazy. Ako vedúca kina upresnila, v roku 2009 premietli 391 filmových predstavení z toho približne 120 premiér.

Do rebríčka top filmov minulého roka sa v rimavskosobotskom kine zapíšu aj pokračovania rodinných animovaných komédií Doba ľadová či Madagaskar. Divácky úspešný bol aj čarodejník Harry Potter a dievčenská hviezda  Hannah Montana, prvá časť upírskej ságy s názvom Súmrak ako aj slovenský film Pokoj v duši či dlhoočakávané filmové spracovanie legendy o Jánošíkovi.

Lákavý je aj program prvého mesiaca v novom roku. V polovici januára prichádza na rimavskosobotské filmové plátno pokračovanie romantického upírskeho príbehu Nov ale aj akčný sci-fi projekt z dielne Jamesa Camerona Avatar. Pripravené sú aj animované rodinné filmy Vianočná koleda či Alvin a Chipmunkovia. Januárovú filmovú bodku dá v závere mesiaca Bruce Willis v akčnom thrilleri Klony.

www.orbis.rimava.sk

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross