No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Klavírny recitál Ladislava Fančoviča bude vysielaný online

26. októbra 2020 |  | 

Tento rok mal byť výnimočný pre všetkých milovníkov krásnej hudby, poväčšinou členov Kruhu priateľov vážnej hudby (KPH), ale i náhodných návštevníkov cyklov koncertov Hudobnej jari a jesene v Rimavskej Sobote. Výnimočný tým, že si práve v roku 2020 pripomínajú 40. výročie začiatku ich realizácie. Naplánované koncerty sa organizátori, ktorými sú už spomínaný KPH a Mestské kultúrne stredisko, snažia uskutočniť podľa pôvodného zámeru a tým neprerušiť kontinuitu tohto vzácneho podujatia.

Článok pokračuje pod reklamou



„Kvôli situácii, ktorá nás na jar zaskočila, sme koncerty Hudobnej jari museli presunúť na jeseň. Dva z nich sa nám podarilo za dodržania prísnych opatrení realizovať pred verejnosťou. Zhoršujúca sa situácia nás prinútila hľadať novú možnosť realizovania a tak sme sa rozhodli odvysielať naplánovaný klavírny recitál Ladislava Fančoviča online na našej FB stránke. Vynikajúci slovenský klavirista by žiaľ už na jar s týmto programom prísť do Rimavskej Soboty nemohol,“ priblížila situáciu Katarína Zsélyová z MsKS.

Online prenos klavírneho recitálu v plnom rozsahu tak budú môcť všetci záujemcovia sledovať na FB stránke Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota v deň konania, teda zajtra, 27. októbra o 20.00 hod. Hodinový koncert bude k nahliadnutiu do nasledujúceho dňa, 28.októbra 2020, do 18.00 hod. Program recitálu je náročný a jedinečne vystavaný. Budete si môcť vypočuť Fantáziu na témy z Figarovej svadby op.124 od J. N. Hummela, Sonátu cis mol op.27/2 L. van Beethovena, Chopinove Rondo Es dur op.16 a Sonátu h mol o F. Liszta.

Klavírny virtuóz  Ladislav Fančovič má vo svojom repertoári viac než 20 ťažiskových klavírnych koncertov. Pravidelne vystupuje ako sólista s mnohými slovenskými a českými orchestrami. Popri sólistickej činnosti je vyhľadávaným komorným hráčom a stálym členom zoskupení Hugo Kauder Trio a Berger Trio. Okrem koncertov na Slovensku a v Čechách účinkoval na významných festivaloch vo väčšine európskych krajín, Turecku, Malajzii, USA, Číne, Indii a na Cypre. Pôsobí ako klavirista v orchestri Bratislava Hot Serenaders a v roku 2011 založil swingový orchester FATS JAZZ BAND.

Ak by ste chceli podporiť koncert jubilejného 40.ročníka Hudobnej jesene, vstupné v hodnote 3€ (2 € členovia KPH) môžete poslať na účet MsKS (SK15 0200 0000 0000 0073 6392).

„Za pochopenie a podporu všetkým vopred ďakujeme a prajeme krásny umelecký zážitok. Tiež by som rada vyzvala, aby sledovali našu stránku, kde budeme priebežne informovať o realizácii ďalších koncertov“ uzavrela Zsélyová.

Koncerty Hudobnej jari a jesene z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia BA.

Ďalšie koncerty jubilejného ročníka Hudobnej jesene sú na programe:

10. novembra - Jordana Palovičová / klavír -  Ivan Palovič / husle

8. december - Tatiana Paľovčíková - Paládiová / soprán - Titusz Tóbisz / tenor.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS Rimavská Sobota, foto: www.jazz.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross