No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Klenovská Skorušiná ožije letným táborom remeselných dielní

6. júla 2009 |  | | |

Tanečná, spevácka, hudobná či gajdošská dielňa patria k viacerým zaujímavostiam siedmeho ročníka letného tábora remesiel, hudby, spevu a tanca pod názvom Remeslo má zlaté dno. Ako ďalej Rimava.sk informovala koordinátorka projektu  Stanislava Zvarová, deväť až trinásťročné deti  budú mať možnosť zažiť čaro dávnych tradícií pri poznávaní remeselných techník, ľudových piesní ale i hry na hudobné nástroje za pomoci odborných lektorov.

„Klenovská Skorušina sa naplní detským smiechom pri ľudovej tvorbe v dňoch 20. - 26. júla,“ povedala pre Rimava.sk Zvarová.  Okrem iného budú v tábore prebiehať  remeselné dielne ako paličkovanie, tkanie, vyšívanie, šperkárstvo, práca s kožou, servítková technika, smaltovanie,  košikárstvo, pastierske palice, práca s drôtom, ozdoby zo slaného cesta, výroba pareníc a syrových korbáčikov. Deti z remeselníckeho tábora predvedú svoje umenie v obci Drienčany na podujatí Dedina ožíva (25. júla).

Letný tábor organizuje OZ Rodon v spolupráci s MKS a FS Vepor pri Obecnom úrade v Klenovci a s Gemersko-malohontským osvetovým strediskom v Rimavskej Sobote. Podujatie je realizované s finančnou podporou Miestnej akčnej skupiny Malohont, v rámci Grantového programu Región občanom – občania regiónu a z 2 % kampane OZ Rodon Klenovec.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross