No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Knižné tipy Ikarus.sk - nová kniha B. Filana, medzinárodný bestseller, aj encyklopédia

5. októbra 2011 | | |  | 

Leto preletelo rýchlo a vonku sa už neúprosne hlási jeseň. Aj keď nám slniečko ešte príjemne hreje, rána a večery sú už predsa len chladné, dni sa skracujú a tak sa viac času začíname zdržiavať doma, v teple našich príbytkov. Tento čas nám môže príjemne zaplniť dobrá kniha. Internetové kníhkupectvo Ikarus.sk by Vám rado predstavilo 3 knižné tipy:

.

1. Prvým našim tipom je posledná kniha od Borisa Filana - Rozhovor majstra s hlúpym žiakom.

„Boris Filan vydáva knižku Rozhovor Majstra s hlúpym žiakom, aká sa píše roky a preto sa dá aj roky čítať.“ Formou dialógov Majstra so žiakom, bonmotmi a anekdotami si uťahuje zo všetkého vážneho. S neobyčajnou otvorenosťou hovorí svoje názory na lásku, na priateľstvo, na hriechy. Spochybňuje všetko, čo sa tvári ako dôležité. Knižka je čistá a zábavná ako vodka. Lákavá, sladká aj trpká ako hrozienka a mandle. Je radostná a nebezpečná ako sex bez ochrany.

U nás teraz so zľavou 21% stojí len 7,86,-Eur.

.

2. Druhým tipom je novinka, bestseller, ktorý vychádza v týchto dňoch Jeden deň od David Nicholls.

Román z prostredia súčasnej Veľkej Británie o vzťahu medzi mužom a ženou, ktorí sa spoznali na vysokej škole a napriek vzájomnej príťažlivosti sa rozhodnú, že zostanú najlepšími priateľmi. Lenže môže existovať skutočné priateľstvo medzi mužom a ženou? Nie je to skôr láska? Dvadsať rokov, počas ktorých sledujeme ich osud, si budú vzájomne prenikať do sŕdc, pomáhať si aj ubližovať, zbližovať sa aj vzďaľovať, aby nakoniec pochopili, že najšťastnejší sú, keď sú spolu. Lenže niekedy môže najdôležitejšie rozhodnutie nášho života prísť príliš neskoro... Román je plný vtipných postrehov, vypointovaných príbehov a skvele zaznamenaných ľudských pocitov dvadsiatnikov, tridsiatnikov a štyridsiatnikov. Na pozadí ľúbostného príbehu autor odkrýva prednosti a nedostatky všetkých generácií naprieč spoločenským spektrom. Ako s postavami zamáva život? Ako naplnia svoje ideály? Kto sa prepožičia kompromisom? Román Jeden deň sa stal medzinárodným bestsellerom a dočkal sa aj filmového spracovania v hlavnej úlohe s Anne Hathawayovou a Jimom Sturgessom.

Pre čitateľov Rimava.sk sme pripravili špeciálnu 25% zľavu, a tak Vám ju ponúkame za 10,49 Eur.

.

3.Treťou odporúčanou knižkou je Encyklopédia Univerzum A-Ž. Takáto kniha by nemala chýbať v žiadnej dobrej domácej knižnici.

Mnohokrát, ako prvý zdroj dnes volíme internet, kde nás však čaká zradné množstvo  neoverených faktov a výsledkom dlhého hľadania je opäť neistota. O to väčšiu dôveru majú overené diela, na ktoré sa človek môže spoľahnúť. Takéto informácie ponúka práve encyklopédia Univerzum, ktorá je pokračovaním obľúbenej série encyklopédií – vybavených sprievodným obrazovým materiálom – Zem, Zviera, Človek, Vesmír, Rastlina, Vták, Oceán, História a pôvodnej encyklopédie Slovensko. Vďaka systému odkazov má každý šancu nájsť v encyklopédii viac, ako by čakal. Grafická úprava spĺňa súčasné nároky a encyklopédia sa z   praktickej pomôcky stáva i knihou, v ktorej si človek rád zalistuje.

Encyklopédia obsahuje: cca. 1 200 strán, asi 17 000 hesiel (v abecednom poradí) zo všetkých  oblastí života vrátane slovenských reálií asi 4 000 obrázkov.“

Tešíme sa na Vaše návštevy v tejto literárnej rubrike na Rimava.sk, kde by sme Vám s radosťou prinášali tie najlepšie knižné tipy a akčné ponuky. Anglický básnik John Ruskin raz povedal „Knihy sú pre ľudí tým, čím sú pre vtákov krídla“ pretože každá knižka ponúka vlastný príbeh, ktorý môžeme s radosťou prežiť.

Internetové kníhkupectvo Ikarus.sk, kde nájdete viac než 100 000 knižiek za ohromujúce ceny.  Stačí nazrieť, tešíme sa na Vás 🙂

.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross