No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Koncom mesiaca bude v Klenovci cezhraničný slovensko-maďarský festival

9. septembra 2009 |  | 

Návraty k hudobným tradíciám, taký je názov cezhraničného festivalu obcí Klenovec (SR) a Mihálygerge (MR), ktorý sa bude konať v závere mesiaca. Deviaty ročník začne v Klenovci v piatok, 25. septembra výstavou Čo záhradka dala, výstavou Tekvicové strašidielka detí z materských škôl oboch obcí, tvorivými dielňami a prezentáciou projektu Remeselo má zlaté dno, ktorý realizovalo OZ RODON Klenovec vďaka podpore OZ  MAS MALOHONT.
Rimava.sk informovala Stanislava Zvarová, pracovníčka GMOS Rimavská Sobota.

Ako dodala, v spolupráci s Gemerským sociálnym podnikom sa podvečer uskutoční seminár na tému Zachovávanie európskeho kultúrneho dedičstva. Na Námestí Karola Salvu sa predstavia deti z
DFS Mladosť z Klenovca a 19,00 - ta hodina bude patriť programu Návraty k hudobným tradíciám, v ktorom sa predstavia sólisti inštrumentalisti a ľudové hudby zo Slovenska, z Maďarska a z Poľska.

„V sobotu bude festival pokračovať v Maďarsku v dedinke Mihálygerge varením gastronomických špecialít, súťažou o najlepšiu pálenku či výstavou Plody zeme,“ uviedla Zvarová. Podľa jej slov sa v popoludňajšom programe Letí pieseň z pier na pery predstavia účinkujúci festivalu z Maďarska, zo Slovenska a z Poľska. Prebiehať bude aj výstava zákuskov.

Festival ukončí v nedeľu, 27.septembra, poďakovanie za úrodu a omša v rímskokatolíckom kostole v Mihálygerge.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross