No active "ca-sidebar-197687" sidebar

KULTÚRA: Pripravený je muzikál Neberte nám princeznú aj Radošinské naivné divadlo

6. septembra 2011 | |  | | |

Známy rodinný muzikál aj najnovšie predstavenie Radošincov je súčasťou programu, ktorý na najbližšie dni pripravilo rimavskosobotské Mestské kultúrne stredisko (MsKS). Ako pre Rimava.sk potvrdila Regina Špitálová z MsKS, už túto sobotu, 10. septembra, prídu do Rimavskej Soboty herci Detského kočovného divadla DraK s muzikálom Neberte nám princeznú. Príbeh o večnom spore  rodičov a detí, o hľadaní šťastia a lásky sa začne o 16.00 hod.

V divadelnej sále odznejú známe piesne ako Dieťa z dobrej rodiny, Šaty či Tri slová. Pôvodné dielo Alty Vášovej (libreto), Deža Ursinyho (hudba) a Jána Štrassera (texty piesní) vzniklo pred 25 rokmi a vyrástlo na ňom niekoľko generácií mladých ľudí a tiež ich rodičov.

V predstavení účinkuje Zdenka Kvasková, Jitka Krišková, Silvia Majorošová, Alexandra Bilasová, Peter Ivan, Jaro Ďurček, Igor Šabek, Jano Karas. Muzikál je súčasťou projektu Hot Art – umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota, ktoré organizuje Mestské kultúrne stredisko s podporou Ministerstva kultúry SR. Vstupné pre deti 2 eurá, pre dospelých 3 eurá (predaj len na mieste).

Svoju najnovšiu hru prinesie aj  Radošinské naivné divadlo

Najnovšie predstavenie Radošinského naivného divadla s názvom Nesladím si môžu diváci pozrieť priamo v Rimavskej Sobote vo sviatočný štvrtok, 15. septembra o 19.00 hod. V tejto trpkej komédii skúma autor Stanislav Štepka rôzne podoby ľudského šťastia. Radošinské naivné divadlo chce svojím známym humorným a poetickým videním podať ďalšiu naivno-reálnu správu o tom, akí sme a ako tu žijeme na prahu nového tisícročia. Dá sa nájsť šťastie na internete? Teda nájdeme si prostredníctvom tzv. zoznamiek partnera, s ktorým raz prežijeme ozajstný šťastný život? Možno považovať za šťastie to, keď sú nešťastní iní? Prinesie ozajstné ľudské šťastie výhra osamelej žene v stávkovej kancelárii vo výške milión eur? Tieto aj ďalšie otázky si kladie nová hra v podaní osvedčených Radošincov.

Vstupné10eur v predpredaji (rezervácie v Mestskom kultúrnom stredisku a v Turistickom informačnom centre). „Pripravili sme však tiež zvýhodnenú ponuku pre firmy alebo početnejšie skupiny.  Pri zakúpení 10 a viac lístkov sa ich cena znižuje na 7 euro za každú vstupenku," povedala Regina Špitálová.

V hre Nesladím hrajú: Stanislav Štepka, Lujza Garajová-Schrameková alebo Andrea Marek Martvoňová, Maruška Nedomová, Petra Humeňanská alebo Lucia Molnárová, Marcela Vilhanová, Michal Kubovčík, Richard Felix, Mojmír Caban, Juraj Haško, Vladimír Svítek, Ladislav Hubáček.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross